Sahte Biletlere Dikkat

Büyük ikramiyenin 50 milyon TL olduğu Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekiliş Biletleri Isparta’da satışa sunulmaya başladı.

Yayınlanma:
Sahte Biletlere Dikkat

Güvenal Milli Piyango Bayii İşletmecisi Ziya Danışman, vatandaşları biletlerini ruhsatlı milli piyango bilet satış noktalarından almaları konusunda uyardı.

Güvenal Milli Piyango Bayii İşletmecisi Ziya Danışman, vatandaşların sahte bilet konusunda hassas olmalarının gerektiğini belirterek, sahte biletlerin nasıl anlaşılacağı konusunda bilgiler verdi. Danışman, Biletlerin dokusunda, yuvarlak içerisinde Milli Piyango amblemli fligran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor” dedi.

SAHTE BİLETLER NASIL ANLAŞILIR?
Güvenal Milli Piyango Bayii İşletmecisi Ziya Danışman, sahte biletlerin anlaşılması konusunda bilgiler vererek, “Biletlerin dokusunda, yuvarlak içerisinde Milli Piyango amblemli fligran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kâğıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultra viole) altında görülebilen uzunluğu en az 3 milimetre olan parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da yer alıyor. Bu kısımlara dikkat edilmelidir” dedi.

ISPARTA’NIN EN ESKİ BAYİSİ
Güvenal Milli Piyango Bayii İşletmecisi Ziya Danışman, milli piyango bayiliği olarak Isparta’nın en eski bayisi olduklarını belirterek, “ İki kez büyük ikramiyenin tuttuğu bileti satan Güvenal Bayi İşletmecisi Ziya Danışman, “1977’den bu yana bayi işletmeciliği yapıyorum. 1988’de Türkiye’nin 3’üncü büyük ikramiyesinin tuttuğu bileti sattım. 2010’da da 7,5 milyon TL çıkan tutan bileti satmıştım. Bu açıdan baktığımız zaman Türkiye’nin en şanslı ili ve bayilerindeniz. Vatandaşlarımız tanımadığı kişilerden ve ruhsatı olmayan yerlerden bilet almamaya özen göstersin. Bilet almadan önce ruhsatı sorun ki, büyük ikramiye çıktığı zaman hayalleriniz suya düşmesin.” dedi.

BİLETLERİ ALMADA SON GÜNE KALMAYIN
Güvenal Milli Piyango Bayii İşletmecisi Ziya Danışman, vatandaşların satışa sunulan milli piyango biletlerini almalarında son güne kaldıkları taktirde şanslarının azalacağını belirterek, “Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini “Milli Piyango” yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip bulunuyor. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor. Vatandaşlarımızın bu hususları göz önünde bulundurmaları yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.

MİLLİ PİYANGO TARİHİNDE EN BÜYÜK İKRAMİYE
Güvenal Milli Piyango Bayii İşletmecisi Ziya Danışman, 2014 yılı milli piyango çekilişi, tarihinin en büyük ikramiyesine ulaştığını belirterek, “Milli Piyango İdaresi'nin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığı yılbaşı özel çekiliş biletleri bayilere ulaştırıldı. Milli Piyango'nun 2014 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyeyi 50 milyon lira olarak belirlediği öğrenildi. Tam bilet 50, yarım bilet 25, çeyrek bilet ise 12.5 liradan satışa sunulacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.