Sahtekarlardan ‘AKEDAŞ’ Vurgunu

Kendilerini AKEDAŞ yetkilisi olarak tanıtan 3 şüphelinin, çeşitli yöntemler kullanarak 8 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2011 09:48
Sahtekarlardan ‘AKEDAŞ’ Vurgunu

Kendilerini AKEDAŞ yetkilisi olarak tanıtan 3 şüphelinin, çeşitli yöntemler kullanarak 8 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

Isparta genelinde dün 155 Polis tarafından alınan ihbarlara üzerine Isparta Polisi alarma geçmişti. Vatan Mahallesi ile Halife Sultan Mahallesinde önceki gün kendilerini AKEDAŞ yetkilisi olarak tanıtan 3 kişinin vatandaşlardan zorla para istediği kaydedildi.

Vatandaşları kandıran 3 sahtekarın çeşitli yöntemler kullanarak 8 Bin TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Sarı renkli bir otomobil ile dolaştıkları belirtilen ve eşkâlleri polise bildirilen 3 şüpheli trafik ekipleri tarafından Çünür Kavşağı’nda yakalandı. Araçta bulunduğu esnada G.B.T. (Genel Bilgi Tarama) kaydından arandığı belirtilen ve Çünür Mahallesi içerisine doğru kaçmaya başlayan bir şüpheli de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak ele geçirildi.

Mağdur vatandaşların teşhisi ile belirlenen şüpheliler dolandırıcılıkta kullandıkları telsiz vs. cihazlarla birlikle dün yapılan songularının ardından mahkemeye sevk edildi.

3 şüphelinin Önceki gün mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği aktarıldı. Konuyla ilgili olarak vatandaşın huzur ve güvenini bozmaya çalışanların karşısında duran polis, bu tür sahtekârlara inanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Polis, böyle durumlarla karşılaşıldığında bu tür kişilere kapılarını açmaması konusunda halkı sağduyuya davet ederken, derhal 155’i aramaları gerektiğinin altını çizdi. Konuyla ilgili olarak emniyetin basın açıklaması yapacağı kaydedildi.
Haber : Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.