Sahtesi Tespit Edilen İlaçlara Geri Çekme

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, meme kanseri, hepatit ve Romatoid Artrit hastalıklarının tedavilerinde kullanılan bazı ilaçlara, 2. sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi uyguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2011 11:48
Sahtesi Tespit Edilen İlaçlara Geri Çekme

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, meme kanseri, hepatit ve Romatoid Artrit hastalıklarının tedavilerinde kullanılan bazı ilaçlara, "piyasada sahtelerinin tespit edilmesi" nedeniyle 2. sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi uyguladı.

İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan duyuruya göre,

"Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik"e göre, 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane gibi) geri çekme işlemi uygulanan ilaçlar ve seri numaraları şöyle:

"Meme kanseri tedavisinde kullanılan 'Herceptin 150 mg Tek Dozlu Liyofilize Toz İçeren Flakon' adlı müstahzarın, 'B1561B01' ve 'B1575B01' seri numaralıları.

Kanser ve Romatoid Artrit hastalığının tedavisinde kullanılan 'Mabthera Roche 500 mg/50 ml İnfüzyon İçin Konsantre Solüsyon İçeren Flakon' adlı müstahzarın, 'B6117B01' seri numaralısı.

Hepatit tedavisinde kullanılan 'Pegasys Roche Kullanıma Hazır Şırınga 180mcg/0, 5ml' adlı müstahzarın, 'B1166B01' ve 'B1165B01' seri numaralıları.

Roche Müstahzarları Sanayi AŞ'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, geri çekme işleminin sadece bu seri numaralarıyla sınırlı olduğu vurgulanarak, "Geri çekme uygulaması, piyasada çok az sayıda sahte ürünlerin bulunmasından kaynaklanmaktadır" ifadesi kullanıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.