Said-i Nursi'den Neden Rahatsız Oluyorsunuz?

Son günlerde sık sık Said- Nursi ile ilgili çıkışlarıyla dikkat çeken Vali Oğuz, kendisini bu yüzden eleştirenlere sert çıktı. Vali Oğuz, “St Paul dediğimde, Psidia dediğimde rahatsız olmuyorsun da, Said-i Nursi dediğimde neden rahatsız oluyorsun” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2013 16:33
Said-i Nursi'den Neden Rahatsız Oluyorsunuz?

Son dönemde ‘ilim şehri Isparta’ projesi nedeniyle sık sık Said-i Nursi çıkışları yapan Vali Memduh Oğuz, bazı çevrelerin kendisini sert bir dille eleştirmesinden yakındı. Kendisini bu nedenle eleştirenlere cevap veren Vali Oğuz, “Said-i Nursi’den neden rahatsız olurlar anlamıyorum” dedi.

TASVİP EDEN MİLYONLARCA İNSAN VAR
Kanal3’te canlı yayınlanan 3. Boyut programına katılan Vali Memduh Oğuz, Said-i Nursi’nin eserlerinin önemli bir bölümünü Isparta’da telif ettiğini kaydederek “Şimdi bu durumu başkaları hafife almasınlar. Risale-i Nurların binlerce sayfası Isparta’da telif edilmiş. Milyonlarca taraftarı var, Said-i Nursi’yi tasvip eden milyonlarca insan var ve bunlar dünyanın her yerinde. 1926 yılından 1934 yılına kadar, yine 1954 yılından 1960 yılına kadar Isparta’da yaşamış, dağlarımızda, bağlarımızda ağaçlarımızın üzerinde bu eserleri telif etmiş. Bu çok önemli” diye konuştu.

NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUN?
Vali Oğuz, “Şimdi ben Psidia’dan bahsettiğim zaman, St Paul’den bahsettiğim zaman rahatsız olmuyorsun da, Said-i Nursi’den bahsettiğim zaman neden rahatsız oluyorsun? Ben ailemin Isparta’dan gittiğine inanıyorum diyor, Said-i Nursi. Tarihsel olarak ispat edemem belki ama buna inanıyorum diyor” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR ZATA ÖNEMSİZ DİYEMEZSİN
Said-i Nursi’nin Isparta ile ilgisini ilginç bir diyalogla anlatan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Said-i Nursi diyor ki; Beni başka bir şehrin mahkemesi beraat ettirse, Isparta Mahkemesi mahkum metse; Ben Isparta Mahkemesini tercih ederim’ diyor. Şimdi siz böyle bir zata önemsiz diyebilir misiniz?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum