Said-i Nursi’nin Mezarı Sav’da Mı?

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu´nun görüştüğü Milli Birlik Komitesi üyesi Numan Esin, Said Nursi’nin mezarının Isparta’nın bir köyünde gömülüğü olduğunu iddia etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2012 12:42
Said-i Nursi’nin Mezarı Sav’da Mı?

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun gündem konularından biri olan Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarıyla ilgili maddede önemli bir bilgiye ulaşıldı.

Milli Birlik Komitesi (MBK) üyesi Numan Esin, Bediüzzaman Said Nursi'nin kabrinin Isparta'nın bir köyünde olduğunu söyledi.

Yeni Şafak'taki habere göre Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu İstanbul'da 28 Şubat sürecinin önemli aktörleri ile 27 Mayıs darbesi sonrasında kurulan Milli Birlik Komitesi'nin 4 üyesini dinledi. Bunlardan biri de Milli Birlik Komitesi (MBK) üyesi Numan Esin'di. Esin, Bediüzzaman ile ilgili soruya şu karşılığı verdi:

"Bediüzzaman Said Nursi'nin kabri Isparta'nın bir köyünde. Dönemin İçişleri Bakanı MBK toplantısında kabir nakil işleminin tamamlandığına ilişkin komiteye bilgi vermişti. Kabrin tam olarak nerede olduğunu ancak dönemin İçişleri Bakanı ve bazı MBK üyeleri bilebilir. Hangi MBK üyelerinin bu konuyu bildiğini hatırlamıyorum." Esin'in bu sözleri Said’i Nursi’nin Urfa'dan alınan naaşının Akdeniz'e atıldığını iddia edenlerin sözlerini bir kez daha yalanladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum