Sait Dilek: 'Isparta Dışından Aday Olmam'

Sait Dilek, Aktif Gazeteciler Derneği'nin davetlisi olarak katıldığı programda, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2011 19:36
Sait Dilek: 'Isparta Dışından Aday Olmam'

AK Parti Milletvekili Mehmet Sait Dilek, dün Aktif Gazeteciler Derneği’nin organizasyonu ile basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın Kafe’deki buluşmada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dilek, Hükümetin icraatlarından da bahsetti.

KUYU ÇÖZÜM AŞAMASINDA

AK Parti’nin Türkiye Buluşmaları Programı kapsamında Isparta’ya Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in gelmesinin büyük bir şans olduğunu ifade eden Milletvekili Dilek, “Sayın Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Isparta’da karşılaştığı coşkuyu Bakanlar Kurulu’nda Sayın Başbakanımızla paylaşacaktır. 1 gün içinde canlı bir organizasyon hazırlandı. Yakaören sondaj kuyusu konusunda Sayın Valimiz ve ben Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i bilgilendirdik. Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığı, kuyunun kapatılması için çalışmalara başladı. Çözüm aşamasındayız. Yine Sayın Başbakan Yardımcımızdan SDÜ’nün ilçelerdeki hedefine yönelik destek istedik. Uluborlu, Eğirdir ve Gönen’de açılacak 4 yıllık yüksekokul için Hükümet kanadında destek olmasını talep ettik” diye konuştu.

BAKA’YA ÖVGÜ YAĞDIRDI

Bu arada Isparta’nın tarımda en iyi illerden biri olduğunu iddia eden Milletvekili Dilek, SDÜ’nün de varlığı ile hizmet sektörünün canlandığını söyledi. Hizmet sektörüne turizmin de dahil edilebileceğini kaydeden Milletvekili Dilek, Davraz Kayak Merkezi’nde 3. telesiyejin, Atatürk Stadı’nda da ışıklandırmanın mutlaka yapılacağının müjdesini verdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın merkezinin Isparta olmasının faydalarının görülmeye başlandığından da bahseden Milletvekili Dilek, ajansın yatırımların önünü açma misyonundan övgüyle bahsetti. Isparta’ya KİMO Fabrikası’nı kurarken 1 yıl bürokrasi ile uğraştığını anlatan Dilek, Ispartalı sanayiciler, yatırımcılar ve girişimcilere ve BAKA’dan daha fazla yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.

4’TE 4 MİLLETVEKİLİ HEDEFİ

AK Parti’nin seçimlere güçlü gireceğinin altını çizen Milletvekili Dilek, Isparta’da yapılan anket sonucunda yüzde 50 oranında oy çıktığını gazetecilerle paylaştı. Isparta’nın her zaman Türkiye ortalamasına yakın ya da üstünde oyla AK Parti’yi desteklediğini bildiren Dilek, 4 milletvekilliğinin 4’ünü de kazanmayı arzu ettiklerini ifade etti.

ISPARTA DIŞINDAN OLMAM

AKP Milletvekili Dilek, “Isparta dışından bir yerden aday olur musunuz?” sorusuna geçmişte verdiği cevapları hatırlatarak, “Sayın Başbakanımız kimin nereden faydalı olacağını biliyor ve ona göre karar veriyor. Ben Isparta’yı çok seviyorum. Bu kente hizmet etmeyi seviyorum. Ispartalıların da benle ilgili memnuniyetlerini duyuyorum ve hissediyorum. 2 taraf birbirini seviyorsa araya girilmez. Isparta dışından bir yerden siyaset yapmayı düşünmüyorum” sözleriyle yanıtladı.

2009 YEREL SEÇİMLERİNİN FATURASI ÇIKARILABİLİR Mİ?

Öte yandan Milletvekili Dilek, 2009 Yerel Seçimlerinde Isparta’da 13 belediyeden 10’unun kaybedilmesinin faturasının kendilerine çıkarılıp, çıkarılmayacağı yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi:

“Genel merkezimiz her seçimi ayrı değerlendiriyor. Her seçimin kendine has özellikleri ve ortamı vardır. Referandumda da bölgede en fazla oyu burada aldık. Genel Merkezimiz bu konudaki memnuniyetini bize bildirdi. Adaylarla ilgili milletin gönlünü yansıtamamış olabiliriz. Her seçimden ders alıyoruz. Bu seçimde de ona göre hareket edeceğiz.”

BELEDİYE BAŞKANLARININ TRANSFERİ İDDİALARI

Milletvekili Dilek, Isparta’daki bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye geçeceği yönünde duyumlar olduğu ve bu dönemde bazı transferler yapılacağı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

“Bize gelmek isteyen çok arkadaşımız var. Seçime rakipsiz giren tek partiyiz. Yeniden iktidar olacağımız kesin. İktidardan hak ettiği hizmetleri almak isteyen arkadaşlarımız var. Bu konu il başkanlığı, milletvekilliği ve genel merkez düzeyinde değerlendirilecek bir konudur. Bir kişinin tek başına vereceği bir karar olamaz.” Vicdanen çok rahat olduğunu da belirten Dilek, Isparta’nın her köyüne, mahallesine hizmet ettiğini söyledi. Dilek, tek hasretinin Sağlık Kompleksi Projesi olduğunu kaydetti.

Milletvekili Dilek, önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek amme alacaklarının tahsili konusundaki kanunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli barışı olduğu ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.