Sakın Bunu Yapmayın! Bin Lira Cezası Var!

Sakın Bunu Yapmayın! Bin Lira Cezası Var!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2018 12:11
Sakın Bunu Yapmayın! Bin Lira Cezası Var!

Belediye Meclisi, Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan ve yeni dökülen asfaltı tahrip edenlere verilecek cezaları belirleyen raporu oy birliği ile kabul etti. 

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde yapılan Mayıs ayı son toplantısında, gündemde bulunan GES projesi kapsamındaki sistemlerin yapacağı tahribatlara uygulanacak bedellerin görüşülmesi konusunda Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlandı. 

GÖKER’İN ÖNERGESİ UYGULAMAYA DÖNÜŞTÜ 

Bu doğrultuda gündemin sekizinci maddesinde bulunan ve Mayıs ayı ilk toplantısında gündeme alınması için Belediye Meclisinin MHP’li üyesi ve Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker tarafından verilen önerge çerçevesinde oluşturulan; Son günlerde gündeme gelen belediye ve mücavir alan sınırlarından geçirilmesi düşünülen GES projesi kapsamındaki ve fiber optik kablo sistemlerinin yapacağı tahribatlara asfalt, kilit taşı gibi ilişkin bedellerin belirlenmesinin görüşülmesi konusunda Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Gürsan Taştekin tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Meclisimizce komisyonumuza havale edilen; Belediye sınırlarında ve mücavir alan sınırlarında geçirilmesi düşünülen GES projesi kapsamında ve Fiber Optik kablo sistemlerinin yapacağı tahribatlara ilişkin bedellerin belirlenmesi için komisyonumuz yapmış olduğu toplantı sonucunda; 

2018 yılında geçerli olmak üzere tahrip miktarının durumuna göre metrekare veya adet olarak; Toprak tahrip bedeli olarak 90 lira. Kilit Parke Taşı tahrip bedeli olarak 250 lira. Eski asfalt tahrip bedeli olarak 400 lira. Yeni asfalt tahrip bedeli olarak 1.000 lira. Andesit Plak Taşı olarak 400 lira. Bordür olarak 100 lira ve Küp Taş olarak 400 lira bedel alınacaktır. Yüce meclisimizin takdirlerine arz olunur” dedi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Söz konusu gündem maddesi daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından, komisyondan geldiği şekliyle meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.