Sakin Şehir Eğirdir Triatlon camiasında bir marka haline geldi

Sporcular "Eğirdir'e aşığız" Isparta'nın 'Sakin Şehir' unvanlı Eğirdir İlçesi'nde bu yıl 15'incisi düzenlenen Eğirdir Triatlonu hafta sonu yapıldı. 520 sporcunun katıldığı triatlon yarışları büyük çekişmeye sahne oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2017 17:36
Sakin Şehir Eğirdir Triatlon camiasında bir marka haline geldi

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi tarafından düzenlenen Eğirdir Triatlonu Eğirdir Limanı'nda yapıldı. Cumartesi günü Can ada'da Eğirdir Belediyesi tarafından sporculara makarna partisi düzenlendi.

Köfte ve makarnanın yanında içecek ve bol miktarda meyve ikramında bulunuldu. Sporcular yemekten sonra teknik toplantı yaptı. Pazar günü yapılan Eğirdir Traitlonu'na Türkiye genelinden 2008 doğumlu sporcular ile 60'lı yaşlara ulaşmış yaş aralıklarındaki kategorilerde sporcular katıldı.

520 sporcunun kayıt yaptırdığı triatlonda elit, genç, yıldız, minikler, paralimpik ve yaş grupları kategorilerindeki erkek ve kadın sporcular yarıştı. Yarışmalar Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşti.
Elit, genç ve yaş grubu sporcular 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklete binme ve 5 kilometre koşuyla yarışmayı tamamladı.

Yıldız sporcular 375 metre yüzme, 10 kilometre bisiklete binme ve 2.5 kilometre koşuyla yarıştı. M3'ler önce 200 metre yüzme, 5 kilometre bisiklete binme ve 1250 metre koşu ile yarışı tamamladı.

Diğer M kategoriler az mesafelerde yarıştı. Eğirdir Belediyesi tarafından yarışları bitiren sporculara, kumanya ve meyve, sporcu yakınlarına ve yarışları izlemeye gelen vatandaşlara helva pilav ikramında bulunuldu.
Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Kazasız belasız, alnımızın akıyla bir triatlon yarışlarını daha tamamlamanın mutluluğu yaşıyoruz. 2001 yılında kurulan federasyon 16 yaşında, Eğirdir de triatlon da 15. defa yapılıyor. Türkiye'de Triatlon var olduğu günden bugüne Eğridir’de bu işin içinde ve aralıksız yarışmalar yapılıyor.

Gönül geçmiş dönemlerde olduğu gibi tekrar uluslararası platformda yarışların olmasını isterdi. Ama bu yıl bu imkanı sağlayamadık. Triatlon yarışlarının aralıksız 15'inci defa ve ulusal düzeyde gerçekleşmiş olmasından dolayı da tabii ki mutluyuz. Belediyemiz bünyesinde işi öğrenen arkadaşlarımız var ve her geçen gün triatlon konusunda bizler de tecrübe sahibi olduk. Emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum.

Katılım sağlayan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Triatlon Federasyonuna, güvenlik güçlerimize ve sağlık ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Sporcularımıza, kulüplerine ve ailelerine ayrıca teşekkür ediyorum, onlar olmazsa triatlon da olmaz. 15. Triatlon yarışlarımızla ilçemizin tanıtımına katkıda bulunulduğuna inanıyoruz ve bundan sonraki yıllarda da bu yarışların Eğridir’imizde devam edeceğine inanıyorum" dedi.
Yarışlarda sporcular Eğridir’e hayran kaldıklarını, triatlon sporu açısından elverişli parkuru olan Eğridir’in kendilerinde gölü ve doğal güzellikleriyle de ayrı bir yer edindiğini belirttiler.


Dereceye giren sporcuların ödülleri, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik ve ilçe protokolünün yanında o sırada fotoğraf çekimi için Eğridir’de bulunan gelin ve damat tarafından verildi.


Dereceye iren sporcular ise şöyle; 19-24 yaş erkeklerde
1. MEHMET KORKUT,
2. TAHSİN DENİZ SARAÇ,
3. MHD AYAD TOMA,
25-29 yaş Erkeklerde
1. KEMAL ELEKTRİKCİ
2. NECATİ DURMAZ,
3. TOLGA KUŞ,
30-34 yaş Erkeklerde
1. BAHADIR TAMA
2. BARIŞ İLHAN,
3. CİHAN ASRAK,
35-39 yaş Erkeklerde
1. MERDAN ÇAYIR
2. HÜSEYİN ARHAN,
3. FATİH TOPÇU
40-44 yaş Erkeklerde
1. KUTLUHAN ÖZKUNT
2. NECATİ ŞEVİK
3. ŞEVKİ AHCIHOCA
45-49 yaş Erkeklerde
1. CEM DAGDELEN
2. EYÜP YAZICI
3. MEHMET SEÇİLMİŞ
50-54 yaş Erkeklerde
1. SEMİH ALPAY AKHUN
2. UFUK HIZARSLAN
3. MARTİN BERNHART
55-59 yaş Erkeklerde
1. HASAN İŞBİLEN
2. BİROL TORAMAN
3. AYHAN TAMA
60+ yaş Erkeklerde
1. NİHAT TOPUZ
2. ALİ SERDAR AKGİRAY
3. FİKRET AKAY
19-29 yaş Kadınlarda
1. BEGÜM FERAN
2. SEHER KOCATEPE
3. ESİN AKKARTAL
30-39 yaş Kadınlarda
1. BEGÜM ÖZÜEKREN
2. BERRAK IRMAK
3. DOĞA SEMA ÇAPANOĞLU
40-49 yaş Kadınlarda
1. AYBEN DEMİR
2. M. SUNA KÜÇÜKÇINAR
3. SELEN ERYÜCE
50+ yaş Kadınlarda
1. HEDİYE TAMA
2. CENNET TEKER,
Elit Erkeklerde
1. EMİRHAN ALTINTAŞ
2. GÜLTİĞİN ER
3. ZÜLFÜ KARABULUT,
Elit Kadınlarda
1. İPEK ÖZTOSUN
2. ECE BAKICI
3. ESRA NUR GÖKÇEK,
Genç Erkek
1. BERTUĞ POLATCI
2. OKTAY ARIKAN
3. EFE EGEMEN ŞEN,
Genç Kadınlar
1. İLAYDA KARA
2. EZGİ SEVCAN USTABAŞ
3. ELİF POLAT
Yıldız Erkekler
1. KIVANÇ ŞAHİNKAYA
2. BARTU ÖREN
3. MEHMET FATİH DAVRAN,
Yıldız Kadınlar
1. SELİN EYİPOĞLU
2. MELİKE YILMAZ
3. BEYZA CESUR,
Minik M1 Erkekler
1. UZAY TENLİ
2. DORUK TOPALOĞLU
3. BATIN KIVANÇ KURTULUŞ
Minik M1 Kadınlarda
1. DAMLA İNCE
2. DEFNE AKAN
3. SUDEM TÜLÜMEN
Minik M2 Erkeklerde
1. TÜRKER KEMAL KIYAK,
2. MİKAİL İSMET AKKIZ
3. EMİR IŞIL
Minik M2 Kadınlarda
1. ÖZÜMSU AKTAN
2. HELİN ARIKAN
3. CEMRE CİVELEK
Minik M3 Erkeklerde
1. EMİRHAN ÇAKIR
2. ARDA ARACI
3. TAHA EREN COŞGUN
Minik M3 Kadınlarda
1. YOSUN TUTUM
2. NARİN YAREN ÇELİK
3. İLKBEN ALMİLA SARITA.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.