Sakin Şehirler Yalvaç’ta Toplandı

Uluslararası Cittaslow / Sakin Şehir birliğine üye olan Türkiye’deki sekiz Sakin Şehir Yalvaç Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. 5 belediye başkanının katıldığı toplantıda Koordinasyon Kurulu da yapıldı.

Yayınlanma:
Sakin Şehirler Yalvaç’ta Toplandı

Yalvaç’ta düzenlenen toplantıya birlik üyesi Seferihisar, Perşembe, Yenipazar, Akyaka ilçelerinden belediye başkanı düzeyinde; Vize, Gökçeada ve Taraklı ilçelerinden ise başkan yardımcısı ve Cittaslow temsilcisi düzeyinde katılım gerçekleşti. Bunun yanı sıra toplantıya Sakin Şehir birliğinin önemli bir parçası olan Slow Food hareketinden de, Yalvaç Belediyesi’nin üyeliğe kabulü sırasında destek yazısı gönderen Yağmur Böreği Lideri Ayfer Yavi katıldı.

Başkan Tekin Bayram 19 Nisan Cuma akşamı katılımcılara bir hoş geldiniz yemeği verdi. 20 Nisan Cumartesi günü toplantının sabah bölümünde katılımcılar Yalvaç’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Ardından saat 14:00’de belediye meclis salonunda gerçekleştirilen oturumla Sakin Şehir Türkiye Koordinasyon Komitesi toplantısı yapıldı.

Koordinasyon Komitesi toplantısına Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın yaptığı sunum ve hoş geldiniz konuşması ile başlandı. Ardından Birliğin Türkiye temsilcisi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, üyelere gündemi okudu.

Gündemin ilk maddesinde 6-10 Haziran 2013 tarihleri arasında Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan uluslararası Genel Kurul hazırlıkları ve programı görüşüldü. Genel kurul sırasında birliği Türkiye üyeleri tarafından el sanatları sergileri açılıp, konuklara verilecek öğle yemeklerinden birisinde de Türkiye üyelerinin geleneksel yemek örneklerinden bir mönü sunulmasına karar verildi.

Toplantı hazırlıkları konusunda bilgi veren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantıya uluslar arası düzeyde çok yoğun rağbet olduğunu, dünyanın dört bir tarafından katılım başvurusu aldıklarını belirtti. Soyer ayrıca, önceden başvuran ve dosyasının İtalya Genel Merkeze gönderilen Halfeti ilçesinin de Türkiye’deki 9. Sakin Şehir olarak kabul edildiğini, bunun yanı sıra yurt genelinde pek çok başvurunun haricinde Kuzey Kıbras’tan Yeniboğaz belediyesinin de üyelik için kendilerine müracaat ettiğini belirtti.

Gündemin bir diğer maddesinde de Sakin Şehir üyesi kentlerin girişlerine dikilecek tabela örnekleri incelenip içinden seçim yapıldı. Toplantı sırasında Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş tarafından üyelere kitap okumanın faydaları konusunda bir de sunum yapıldı ve Prof. Dr. Cemal Sayar’ın kitabı hediye edildi.

Koordinasyon Komitesi toplantısı, ev sahibi Yalvaç Belediyesine başarılı programı nedeniyle teşekkür edilmesi ve bir sonraki toplantının Eylül ayında birliğin yeni üyesi Urfa’nın Halfeti ilçesinde gerçekleştirilmesi kararı alınmasının ardından son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.