Sakıncalı Piyade Anıldı

Bundan tam 20 yıl önce aracına konulan bomba düzeneğinin patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Atatürk anıtına sunulan çelenk ve ardından yapılan kitlesel basın açıklaması ile anıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2013 14:34
Sakıncalı Piyade Anıldı

Isparta Ulusal Güç Birliği bileşenleri tarafından düzenlenen anma programı Hükümet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

ADD, Alevi Kültür Derneği, Eğitim İş, Emekli Sen TEMAD, TGB, CHP, DSP ve İşçi Partisi üyelerinden oluşan Ulusal Güç Birliği bileşenleri çelenk sunumunun ardından Kaymakkapı Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Grup adına açıklamayı okuyan ADD Isparta Şube Başkanı Mümtaz Çapçı, “Yıl 1993… Ortadoğu’nun karanlık bir kuyu olduğu her gün biraz daha anlaşılıyor diyordu Uğur Mumcu. Son 30 yıldır aydınlarımız, aydınlanmanın ışığını topluma aktarmak isteyen o güzel insanlar, bu karanlık kuyu baronlarının verdikleri emirlerle baskı ve zulüm görmüşlerdi. Ama yetmedi bunlar sonunda kalleşçe ölümlerle susturuldular” dedi.

Çapçı, “Yeni çıkacak genel afla suçu vatan savunması olan TSK’nın yurtsever subayları ve Atatürkçü aydınları PKK’lı katiller ile aynı kefeye konulmaya çalışılıyor. Bu kirli oyunla zindanlara tıkılan yurtseverler ‘onursuz özgürlüğe göre şerefli esareti tercih ederiz’ diyerek tokat gibi yanıt veriyor” şeklinde konuştu.

ADD Isparta Şube Başkanı Mümtaz Çapçı, Ulusal Güç Birliği adına yaptığı açıklamada “Milli bayramlarımız yasaklanırken, terörist cenazelerine neredeyse devlet töreni düzenlenmekte, Türk bayrakları indirilip yerlerde sürüklenir, yakılırken; yerine PKK paçavralarının çekildiği törenlere özel korumalar sağlanmaktadır” dedi.

Çapçı, “Her 24 Ocak’ta Adalet ve Demokrasi Haftası Anma Etkinliklerimizde Muammer Aksoy’lar, Uğur Mumcu’lar, Gaffar Okkan’lar ulusumuz için hayatları karartılan tüm devrimci şehitlerimizi unutmadık., unutturmayacağız. Onların hatıraları önünde saygı ile eğileceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklama sırasında sık sık “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz… Cemaate Geçit Yok, Aydınlık Türkiye” şeklinde sloganlar atıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.