Saldırıyla İlgili Flaş İddia

Türkiye'de 24 askerin şehit olduğu PKK terör saldırısı, Hollanda medyasında da geniş yankı buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2011 11:06
Saldırıyla İlgili Flaş İddia

Türkiye'de 24 askerin şehit olduğu PKK terör saldırısı, Hollanda medyasında da geniş yankı buldu.

Türkiye'de 24 askerin şehit olduğu PKK terör saldırısı, Hollanda medyasında da geniş yankı buldu. Hollanda'nın NRC Handelsblad gazetesi internet sayfası konuyla ilgili haberi manşetinde verdi.

NRC Handelsblad yazarı Bram Vermeulen, söz konusu terör saldırısının Türkiye'deki yeni anayasayı engellemeye yönelik olduğunu iddia etti. Bram Vermeulen, " Saldırıyı Türkiye meclisinde bu hafta başlayan yeni bir anayasa müzakeresi ile bağlantılı olarak görüyorum". Ülkede askeri diktatörlüğe uzanan şimdiki anayasanın değiştirilmesi, hükümet programının ana gündemini oluşturuyor. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Değişikliği ile ilgili Kürt partisi olan Bdp'den destek umuyordu. Bana göre bu saldırı tesadüf değil. Çünkü bu hafta bir üniversitede Kürtçe ders vermeye başlanmıştı. Bu saldırı, başlatılan Anayasa Değişikliği ve müzakereleri baltalamak için yapıldığının bir delilidir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.