“Salgınla Mücadeleyi Hükümetin Sorumsuzluğu Yüzünden Kaybettik”

“Salgınla Mücadeleyi Hükümetin Sorumsuzluğu Yüzünden Kaybettik”

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2021 09:26
“Salgınla Mücadeleyi Hükümetin  Sorumsuzluğu Yüzünden Kaybettik”

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı artan koronavirüs vakalarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Koronavirüs vakalarında artışa dikkat çeken CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, salgının bu denli artışının nedeni olarak hükümeti işaret etti. Halıcı açıklamasında “Kendi siyasi ikbalini, toplum sağlığının önüne koymak da zulümdür.

Türkiye lebalep kongrelerin de katkısıyla, onun millete verdiği cesaretle Dünyada salgının yeni merkez üslerinden biri oldu. Salgının başladığı Çin bile, bizim yanımızda solda sıfır kaldı.

Ülkemizde günlük vaka sayıları artık 50 binin üzerine yerleşti. 4 Nisan 2021 itibariyle günlük vaka sayısında Amerika Birleşik Devletleri’ni de geçtik. Yine günlük vefat sayıları da 250’nin üzerine yerleşti. Salgınla mücadelede son üç ayı, bu hükümetin sorumsuzluğu yüzünden kaybettik." Dedi. 

"TAM KAPANMA OLSA BİLE RAKAMLARA YANSIMASI UZUN SÜRECEK"

Başkan Halıcı açıklamasının devamında Mart ve Nisan ayı vakalarının verilerine dikkat çekerek, "Aktif vaka sayıları son 1 haftada yüzde 39,41 arttı. Bugün tam olarak kapatma uygulansa bile olumlu sonuçların rakamlara yansıması uzun sürecek.

İktidarın esnaf ile ilgili uyguladığı yanlış politikalar nedeni ile esnafa ve vatandaşa destek verilmeden tam kapanmaya gitmek de mümkün gözükmüyor." şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum