Salih'ten Büyük Sitem! Türkiye'de...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Salih Uçan, önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2014 15:56
Salih'ten Büyük Sitem! Türkiye'de...

Türkiye'de Avrupa'ya oranla genç oyuncuların önemli kulüplerde pek fazla yer alamadığını, gençoyuncuya karışı bir güven eksikliği bulunduğunu savunan Salih Uçan, "Bencegüvenilmemesinin sebeplerinden birisi önceki gençler. Bundan 10 sene önceye dönüp baktığımızda iyi takımlarda forma giymiş oradan çıkmış çok fazla genç oyuncu olmadığını görüyoruz. Başarılı örnekler olsaydı, şu anda gençlere daha çok şans verilirdi. Kamuoyu geçmişten beri genç oyuncuların çıkışını değil kayıplarını konuşuyor" iddiasında bulundu.

Uçan, "Medya ve kamuoyunun, genç oyuncuyu çok çabuk göklere yükseltip bir anda da düşürebildiğini" ifade ederek, "Çok oyuncu böylece kaybolup gitmiş. Ancak genç oyuncunun ruh hali ve karakteri maalesef buna hazır olmuyor. Herkes sürekli futbolda kaybolan ve kendini gösterememiş oyuncuları sayıyor. Bu örnekler çoğaldıkça da hocaların bakış açılarıetkilenebiliyor.

Gençler sadece sahaya, oyunlarına odaklanmaları gerekirken bunun dışındaki şeylerle uğraşmak durumunda kalıyor. 'Acaba medya ne yazdı, kim, olumsuz ne söyledi?' diye düşünüp duruyor. Ruh hali olarak da kırılgan bir yapıya sahip oluyor. Ancak kamuoyu maalesefgenç yaşlı dinlemiyor" şeklinde devam etti.

Günlük hayatını da tesislerde sürdürüyor
Antrenmanların dışında normal yaşamını da tesislerde sürdürdüğünü belirten Uçan, bu hayatısevdiğini, tesislerde kalarak futbola odaklandığını vurguladı.

Sağlık durumuyla ilgili de genç futbolcu "Bugüne kadar iki defa alerji oldum. Şu ana kadar böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Konya'da bir iki kere yere düştükten sonra ellerim kaşındı, maçta hiçbir şey hissetmedim. Maç bittikten sonra bir anda boynum ve bütün vücudum da aynı tepkiyi vermeye başladı. Sonra geçti. Uzun bir aranın ardından Adana'da aynı durum oldu. Gübredeki bir maddeye karşı alerjim var sanırım ama çok büyük bir alerjik sorun değil" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.