Sami Toksöz Yazdı; "Öksüz Basın"

Demokrat Gazetesi Genel Müdürü Sami Toksöz Yazdı; Öksüz Basın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2018 13:17
Sami Toksöz Yazdı; "Öksüz Basın"

Başlığa bakıp sakın şaşırmayın! Evet, gündemin yavaş yavaş yerel seçimlere döndüğü bu günlerde basın mensubu ve gazete sahiplerinin ne kadar zorlandığının kimse farkında değil. Bir anda yükselen dolar kuru, artan maliyetler ne yazık ki kimsenin umurunda değil. Bu konuya yazımın son kısmında değinmek istiyorum.

Isparta’mızda yavaş yavaş sular ısınmaya başladı. Yerel seçim tarihi yaklaştıkça adaylar, aday adayları ve aday olmak isteyenler, kendilerine sözcüler bularak basında yer almaya ve ağır eleştirilerle gündemi işgal etmeye başladılar. Bugün okuduğum bir köşe yazısından sonra sektörel yakınlaşmayı ve çıkar ilişkilerini daha iyi analiz etmiş oldum. Eleştiren şahıs ve eleştirilen gazeteci daha öne kol kola, diz dize çalışmış iki insan. Aradan geçen zaman zarfında araya giren menfaat ilişkileri doğrultusunda ters düşmüş ve taraf olmuşlardır. Aslında bu saatten sonra iki ismin de yaptığı açıklamalar kaale alınmamalıdır. Evet, eleştiri olmalıdır, tenkit olmalıdır ama bir insanın çizgisi de olmalıdır. O çizgiden çıkıldığı anda ne inanılırlık kalır, ne de iş ahlakı.

Hafta içi Davraz Kayak Merkezi’nde bir programa katıldım. Isparta Valimiz Sayın Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekilimiz Sayın Mehmet Uğur Gökgöz, İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Ali Bolat , değerli kurum müdürlerimizle birlikte Davraz’a yapılan yatırımlar, verilen emekler ve ileriye dönük yapılacak olan projeler konuşuldu. Gerçekten büyük emeklerle kış sezonuna hazırlanıldığını gördüm. Yapılan bu hizmetler, siyaset üstü hizmetlerdir. Burada kimseyi yüceltmek için söylemiyorum ama bu işi ancak Isparta sevdalısı insanlar yapabilir. Kış sezonu başladığında bütün Ispartalı hemşerilerimizi Davraz Kayak Merkezine davet ediyoruz.

Ve benim için de önem teşkil eden konu İslamköy’ün su sıkıntısı. İnanabiliyor musunuz ülkemize suyu getiren, büyük projelere imza atan, Barajlar Kralı merhum Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü köyde sular kesiliyor. Bu sorunu kimin çıkardığına ve ilgisiz kaldığına değinmek istemiyorum. Sadece ilgisinden ve takibinden dolayı Isparta Valimiz Sayın Şehmus Günaydın’a İslamköylü olarak teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda bu sorun da ortadan kalkacak.

Yazımın başında basın sektörünün gerçekten zorlandığını söylemiştim. Aslında verilen o kadar emek ve çaba var ki dışarıdan bunlar gözükmüyor. Bir gazete de dört personel çalışıyor. Gündem yoğun olmadığı zaman bu sayfayı da boş bırakalım deme lüksümüz yok! Her gün insanların kapısına kadar gazetelerimiz teslim ediliyor. Sene başında 30 TL olan kağıt bu gün 75 TL. Biz bu zor şartlar altında hizmet vermeye devam ediyoruz. Gerçek gazeteciler olarak sadece tek istediğimiz var; yerel basını öksüz bırakmayın, desteğinizi esirgemeyin ve sadece saygı gösterin…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.