Sanat Bir Ülkenin Geleceğidir

Sanat Bir Ülkenin Geleceğidir

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2018 11:19
Sanat Bir Ülkenin Geleceğidir

Isparta Belediyesinin 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlendiği Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında belediyenin katkılarıyla organize edilen ‘Uluslararası Çocuk Çalıştayı’ ve ‘Uluslararası Sanat Çalıştayı’ kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelen Ada Ülkesi Sanatçıları Gurubunun şehrin sokaklarında iki gün boyunca canlı performansla oluşturduğu 50’nin üzerindeki resim eserler Kaymakkapı Meydanında sergilendi.

Isparta Belediyesinin 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlendiği Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında ‘Uluslararası Çocuk Çalıştayı’ ve ‘Uluslararası Sanat Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Bu çalıştaylar kapsamında Ada Ülkesi Sanatçılarından oluşan 18’i çocuk toplam 94 sanatçı iki gün boyunca şehrin sokaklarında canlı performans gerçekleştirdi. Akrilik, ebru, deri, keçe ve baskı resimlerden oluşan 50’nin üzerinde eser Kaymakkapı Meydanında, Ispartalıların beğenisine sunuldu. Eserler etkinlik sonrasında belediyenin Etnografya Müzesine bağışlanacak ve burada sergiye sunulacak.

Sergi açılışı dolayısıyla Ada Ülkesi Sanatçıları Gurubu Kreatörü Keziban Ertuğrul Yıldırım, etkinliğe Hindistan, Lübnan, Güney Kore, Kosava gibi ülkelerden 6, yurt içinden 70 sanatçının katıldığını ve yine 18 çocuğunda bu programda yer aldığını söyledi. Ortaya çıkan eserlerin sanatçılar tarafından Isparta Belediyesine hibe edildiğini aktaran Keziban Ertuğrul Yıldırım, kendilerine bu imkanı sunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve ekibine teşekkür ederken, “Bu etkinliğimize katılan tüm hocalarımıza ve sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Etkinlik boyunca yine gurubun kreatörlüğünü yapan Çetin Meydan da, sokak ve sanatın kendileri için önemli olduğundan bahsederek, “Eserler Etnografya Müzesinde de sergilenecek” görüşünde bulundu.

Serginin açılışında konuşan Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan da, Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan sanatçıların eserlerinin burada sergileniyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Kayacan, “İlkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği daha da ileriye götürme çabası içerisinde olacağız. Sanat bir ülkenin geleceğidir. Tüm sanatçılarımıza iştiraklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.