Sanat Öğrencilerinden Protesto

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bir grup öğrenci, Sanatçı Bedri Baykam'a yapılan bıçaklı saldırı ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nca sergilenen 'Genç Osman' adlı oyunun 'Curcuna Sahnesi'nde' salonu terk eden bazı seyir

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2011 16:38
Sanat Öğrencilerinden Protesto

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bir grup öğrenci, Sanatçı Bedri Baykam'a yapılan bıçaklı saldırı ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nca sergilenen 'Genç Osman' adlı oyunun 'Curcuna Sahnesi'nde' salonu terk eden bazı seyircileri protesto amacıyla toplandı.

Kendilerini 'Sanat Cephesi' olarak tanıtan ve SDÜ Merkezi Derslikler arkasında bir araya gelen öğrenciler, önce sanatçılara yönelik saldırıları eleştiren kısa bir oyun sahneledi. Oyunda arkadaşlarını izleyen öğrencilerin sakız çiğneyerek saldırıları kınamaları dikkat çekti. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Sinem Ertuğrul, sanatçı Bedri Baykam'a yapılan bıçaklı saldırıyı kınamak ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nca sergilenen 'Genç Osman' adlı oyunun 'Curcuna Sahnesi'nde hakaret edildiği gerekçesiyle salonu
terk eden bazı seyircileri protesto için bu eylemi düzenlediklerini açıkladı.

Son dönemlerde sanatçılara yönelik haksız eleştiri ve saldırıların olduğunu dile getiren Ertuğrul, hükümetin tiyatro salonlarını bir yük olarak gördüğünü ve özelleştirme çalışması kapsamında yok olmaya mahkum ettiğini iddia etti.

Devlet tiyatrolarına yapılan kamu desteğinin giderek azaldığını belirten Ertuğrul, tiyatroların korunmasız hale getirildiğini iletti. Kültür ve sanatı karanlık bir geleceğin beklediğini anlatan Ertuğrul, sanat kurumları ve bu kurumlarda çalışan sanatçıların kendi istedikleri gibi davrandıkları için hedef haline geldiklerini ifade etti.

Öğrenciler 'Sanat, sahne, özgürlük' sloganı eşliğinde, 'Sanatçıya, sanata, geleceğe sahip
çık', 'Boyun eğmeyen sanatçılar, ucube saltanata hesap soracak', 'Sanatçıysan boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen sanatçıyım demeyeceksin', 'Sanat düşmanlarına geçit yok' yazılı pankart açtılar.

Öğrenciler, alkışlar eşliğinde eyleme son verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum