Sanatla Çevre Okuryazarlığı

Sanatla Çevre Okuryazarlığı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2021 13:46
Sanatla Çevre Okuryazarlığı

TÜBİTAK tarafından desteklenen Çocuk için Uygulamalı Kültür Sanat Enstitüsü: “Sanatla Çevre Okuryazarlığı” projesi atölye çalışmaları 25 Ekim Pazartesi günü sona erdi. 24 Eylül 2021 tarihinde başlayan atölye çalışmalarının son haftasında katılımcı öğrenciler “Su Sanatı: Ebru, Çamurdan Forma ve Çamurdan Tornaya” atölye etkinlikleri ile seramik ve ebru sanatlarını yakından tanıdı. Çevre okuryazarlığı bilinciyle doğadaki varlıkların sanat eserine dönüşmesine tanıklık ettiler.

Atölye çalışmaları sonunda elde edilen ürünlerden oluşan serginin açılışı gün sonunda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Cenk Bayrakçı, Gönen MYO Müdürü Öğr. Gör. Zafer Çağlar, Gönen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aslan ve Proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Hatice Evrim Tütünsatar tarafından yapıldı. Sergi, bir ay boyunca Gönen MYO idari binasında gezilebilecek.

Sergiyi gezen veliler çocuklarının eserlerinin sergilenmesinin heyecanını yaşarken, çocuklarında sanat ve çevre konusunda farkındalık yaratmasından dolayı mutlu olduklarını, projede emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

sanat1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.