Sanayi Olmadan Ekonomi Olmaz

Sanayi Olmadan Ekonomi Olmaz

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2020 17:12
Sanayi Olmadan Ekonomi Olmaz

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile ilimizin yüksek ihracat getirisine sahip bazı sanayicilerine ziyarette bulundu. Ziyaretlerde Isparta sanayisinin gelişimi adına istişare yapıldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, ekonomiye değer katan firmalara ziyaretlerini sürdürüyor. ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile bazı yönetim kurulu üyeleri, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ile Isparta’nın yüksek ihracat kapasitesine sahip bazı sanayicilerini ziyaret etti. Ziyaretlerde Isparta sanayisinin kapasitesinin artırılmasına yönelik istişarelerde bulunuldu, 2023 ihracatının 500 milyon dolara çıkarılma hedefi konuşuldu.

MOBİLYADA 2.İNEGÖL ISPARTA OLACAK
ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yöneticilerin ilk ziyareti Deri OSB’nin karmaya dönüşmesinden sonra 16 bin m2’lik kapalı alana sahip büyük bir yatırıma imza atan Kapris Mobilya’ya oldu. Zeki Yalçınkaya ile oğlu Onur Yalçınkaya’nın yönetimindeki Kapris Mobilya’nın üretim tesislerine yapılan gezide mobilya sektörünün Isparta için önemine dikkat çekildi. Ege ve Akdeniz’in en büyük imalat kapasitesine sahip 3 fabrikadan biri olan İzmir’de de kurulan tesis ile ihracat potansiyelini artıran Kapris Mobilya’nın toplamda 150 kişiye iş imkânı sunduğu, günlük 50 takım üretim kapasitesi olduğu ifade edildi. Kapris Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yalçınkaya, üretimin yüzde 25’inin ihracata gittiği en büyük pazarın da Arabistan olduğu belirtildi. ITSO Başkanı Tutar’dan Azerbaycan ile Ermenistan krizi sorasında Türkiye’ye tavır alan Arabistan’ın alım yapmama riski olduğu belirtildi ve TOBB nezdinde çalışma yapılması istendi.
ITSO Başkanı Mustafa Tutar da mobilya sektörünün Isparta için çok önemli olduğunu söyledi. İhracat potansiyelinin gün gün arttığını belirten Tutar, Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi ile mobilyada yeni pazarlar bulmayı hedeflediklerini ifade etti.

SANAYİ YATIRIMLARI ARTIRILMALI
ITSO Heyeti daha sonra Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut ve arkadaşlarına ziyarette bulundu. Ziyaretinde Isparta OSB’nin önemli çalışmalara imza attığını ve son yıllarda atağa geçtiğini belirten Tutar, yatırımın ve üretimin artırılması noktasında istişare ve işbirliği etmek istediklerini söyledi.
OSB Başkanı Karabulut da ITSO heyetinin ziyaretinden çok mutlu olduklarını belirterek “25 yıl önce kurulmuş Organize Sanayi Bölgesi’nde yüzde 100 doluluğa 5 yıl önce ulaşıldı. 90 bin üniversite öğrencili bir şehir için geç kalınmış bir durum. Sanayi bölgemizin ayakları artık yere basıyor. Tüm parseller dolu. Verecek yerimiz pek yok. Sanayi olmadan ekonomi olmaz. Ekonomi olmadan da şehir olmaz. Sanayi bölgemizde yatırımlarımızı artırmak zorundayız. Genişleme bölgesi ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nin başlattığı dava süreci 5 yıldır sürüyor. İnşallah haklı davamızı kazanıp, sanayi bölgemizi büyüteceğiz” diye konuştu.

KOFS VE BEŞLER’E ZİYARET
ITSO Başkanı Tutar ve beraberindekiler Sanayi Bölgesinde ihracat potansiyeli yüksek olan bazı firmaları da ziyaret ettiler. Üretiminin tamamını Amerika ve Avrupa’ya ihraç eden KOFS Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kuz, personel bulmakta zorlandıklarını söyledi. Yatırımı ve üretimi artırmayı hedeflediklerini belirten Kuz, ITSO yönetimine ziyaretleri için teşekkür etti.

EXİMBANK ISPARTA’YA ŞUBE AÇMALI
Draje ve çikolata üretimi ile pazarını ve ihracatını artıran Beşler Kuruyemiş ziyaretinde de ihracatta yaşanan sorunlar tartışıldı. Isparta’da Eximbank kuruluşunun mutlaka gerekli olduğunun ifade edildiği ziyarette iç piyasada da tüketimin artmasından duyulan memnuniyet ifade edildi. ITSO Başkanı Mustafa Tutar, ihracatçı firmaları tebrik ederek Isparta’nın 2023’de mutlaka 500 milyon dolar hedefine ulaşacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.