Sanayi Sitesinde İYİ Rüzgarı Esti

Sanayi Sitesinde İYİ Rüzgarı Esti

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2018 19:34
Sanayi Sitesinde İYİ Rüzgarı Esti

Seçimlere sayılı günler kala İYİ Parti de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İYİ Parti Milletvekili Adayları Aylin Cesur ve Sami Altınkaya, merkez ilçe teşkilatı ile birlikte sanayi sitesini ziyaret etti.

Sanayi esnafının dertlerini, sıkıntılarını çok iyi bildiğini kaydeden Milletvekili Adayı Cesur, "biz dertlere devam olmaya geliyoruz" dedi.

Dr. Aylin Cesur, öncelikli sorunların Meslek Lisesi ve Meslek Yüksek Okullarına yönelik eğitim sistemindeki eksikliklerden kaynaklandığını belirtti. Mevcut sistemde çırak eksikliğinin bir nedeninin bu olduğuna değinen Cesur, İyi partinin eğitim programlarındaki düzenleme  ile bu sorunların aşılacağını belirtti. Ayrıca Çırakların sigortalarının mevcut sistemde sadece sağlık için olduğunu ve emekliliğe sayılmadığını, bunun düzenlenmesiyle çıraklığın tekrar özendirici hale geleceğini belirtti.



Aylin Cesur ekonomik olarak sıkıntı yaşayan sanayi esnafının en büyük derdinin vergi ve SGK borcu olduğunun altını çizerek sadece teçhizat alımında vergi indiriminden yararlanıldığını, fakat bunun dolar kuru farkından dolayı hiçbir işe yaramadığını ifade etti.

Dolar kurundan dolayı ham madde ve yedek parça maliyetinin yükseldiğini belirten İYİ Parti Milletvekili adayı Aylin Cesur, İYİ Parti ekonomi programında esnafın bu sorunlarına çare olacak projelerin yer aldığını dile getirerek "Esnafımız İYİ Parti iktidarında rahat bir nefes alacak" dedi.

Ziyaretlerinde 'Nefes Kredisi' adıyla sadece borcu olmayan esnafa 1,56 faiz oranı ile kredi verildiğini anlatan Cesur, "Kaç esnafımız bu krediden yararlanmıştır" sorusunu yöneltti.




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.