Sanayicinin Yol Haritası SDÜ’den

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu Ankara’daki temasları çerçevesinde Türkiye genelinde “sanayi – üniversite” işbirliği çalışmalarıyla adını duyuran ve AB projelerinden büyük destek sağlayan TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) Genel Başkanı D

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2012 11:19
Sanayicinin Yol Haritası SDÜ’den

Milli Verimlilik Merkezi (MPM)’nin “11 Altın Türk” ödülü ve Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu’nun “Dünya Verimlilik Oskarı Madalyası” sahibi TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert de, SDÜ’deki gelişmeleri büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini; Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun “sanayi – üniversite” işbirliğine verdiği önemi bildiklerini belirterek, SDÜ’ye her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İş dünyasının beklentilerinin tespit edilmesi, uygulanabilirlik, araştırma- geliştirmeye yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve hedeflere yönelik olarak çalışmaların yürütülmesinde üniversitelere büyük görevlerin düştüğünün vurgulandığı görüşmede; bundan sonraki süreçte birçok alanda ulusal ve uluslararası çapta TÜMSİAD üyesi işletmelerin, SDÜ tarafından eğitimi ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

SDÜ ile birlikte çalışmaktan ve işbirliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert “Özellikle son dönemde SDÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda geliştirdiği bilimsel araştırma – geliştirme faaliyetlerinden, gündem belirleyici buluşlarından, sosyal ve kültürel aktivitelerinden büyük mutluluk ve onur duyuyorum. SDÜ artık dünya çapında marka bir üniversite; sizi de “Yılın En İyi Rektörü” seçilmenizden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’da, ilgisi, desteği ve yaklaşımından dolayı TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’e teşekkür ederek “Üniversite olarak bilimsel çalışmaların üretimi, sanayide kullanılması ve insanlığa verimli olması yönünde adımlar atıyoruz. Sanayi – üniversite işbirliği ile bilimsel çalışmalar iş adamlarımıza ışık tutacaktır. Sayın Genel Başkan işbirliğinin ülkemizde en önemli isimlerinden, önderlerinden biridir. İşbirliği çalışmalarımızı kısa süre içinde başlatacağız. SDÜ her alanda farkını göstermeye, hissettirmeye devam edecektir” diye konuştu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert daha sonra çok sayıda TÜMSİAD üyesinin katılımı ile “Üniversite Ve Girişimcilik Ruhu” konulu toplantıya katıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.