Sanayi’nin Envanteri Çıkarıldı

Sanayi’nin Envanteri Çıkarıldı

Yayınlanma:
Sanayi’nin Envanteri Çıkarıldı

Isparta Yeni Sanayi Sitesi’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019'a kadar taşınma iş ve işlemleri tamamlanacak ilk 10 il içerisinde yer alması üzerine Sanayi Sitesinin envanteri çıkarıldı. Buna göre; iki sanayi sitesinde toplam bin 419 işyeri bulunuyor. 

İlk olarak geçtiğimiz yıl Mart ayında gündeme gelen şehir içinde kalan Sanayi Sitelerinin taşınması konusundaki çalışmalar devam ediyor. Bu doğrultuda, 2019'a kadar öncelikle içinde Isparta’nın da bulunduğu 10 sanayi sitesinin taşınması öngörülüyor. Söz konusu sanayi sitelerinin taşınma işleminin gerçekleştirilmesi ile beraber, teknoloji alt yapı kullanımı, daha modern çalışma imkanlarının kazandırılması ile sanayinin verimliğinin artması, teknolojik seviyenin yükseltilmesi hedefleniyor. 

SANAYİ BOZANÖNÜ 

OVASINA TAŞINACAK 

İlk etapta taşınması ön görülen sanayi sitelerinden birisi olan Isparta Merkez Yeni Sanayi Sitesi’nin de Belediye tarafından hazırlanan ve Gül Küçük Sanayi Sitesinin arka tarafında bulunan Bozanönü Köyü yolunun iki tarafındaki Bozanönü köyü sınırları içinde kalan araziye taşınması planlanıyor. Bilindiği gibi bu konuda geçtiğimiz Ağustos ayında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Sanayi Sitesinin taşınması için 104 bin dekarlık alanı kapsayacak bir modüler proje hazırladıklarını ve projeyi de uygulayarak taşınma işini 1 – 2 yıl içinde bitirebileceklerini açıklayarak, projenin yerinin ise Bozanönü yolunun iki tarafındaki alanlar olduğunu belirtmişti. 

ESKİ VE YENİ SANAYİNİN 

ENVANTERİ ÇIKARILDI 

Tüm bu gelişmelere paralel olarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Yeni Sanayi Sitesi ve Eski Sanayi Sitesinde işyeri envanter çalışması yapıldı. Buna göre; Yeni Sanayi Sitesinde 1072 işyeri, Eski Sanayi Sitesinde 347 işyeri olmak üzere toplam 1419 işyeri bulunuyor.

İŞYERLERİNİN TOPLAM 

ALANI 14 BİN 430 METREKARE

Söz konusu envanterde ayrıca; Yeni Sanayi Sitesi içerisinde 14 bin 430 metrekare toplam arsa alanı ve Plus Life projesi olarak da 14 katlı 5 Blok 260 konut ve 22 işyeri projesi inşaatının bulunduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.