Sandıklı Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Astsubay Ahmet Yumak'ın cenazesi, memleketi Sandıklı'da gözyaşları içinde toprağa verildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2011 19:42
Sandıklı Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardında düzenlenen askeri törene binlerce kişi katıldı.

Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’ndan alınarak karayolu ile Sandıklı’daki baba ocağına getirilen Şehit Yumak için burada helallik istendi. Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazı öncesinde ise teröre lanet yağdı. Eşi Hanife Yumak (24) ve 3 yaşındaki kızı Yağmur Yumak tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada kalabalık, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Daha sonra şehidin cenazesi şehir mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Ergani'ye bağlı Değirmendere köyü yakınlarında teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu ağır yaralanan ve Ergani Devlet Hastanesi'nde görevli doktorların müdahalesi sonucu hayata döndürülen Ahmet Yumak, bu sabah yaşama veda etmişti.

Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran ile çatışmadan yara almadan kurtulan silah arkadaşı, askeri erkan ve vatandaşlar da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.