Şandır'a Göre Isparta Ona Güveniyor

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Günaydın'ın AKP iktidarına rağmen seçildiğine dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2011 15:26
Şandır'a Göre Isparta Ona Güveniyor

Belediyeler hizmet birimidir, siyaset birimleri değildir. Tabii ki bir siyasi partiden seçilecektir. Ama seçildiği gün parti rozetlerini çıkarıp topluma, kendisine oy veren, vermeyen herkese eşit, adil ve etkin bir hizmet sunacaktır.

Bu sebeple siyasetçilerin artık hizmet eri, hizmet elemanı olan belediyeler üzerinden kendi aralarındaki siyasi kavgayı yürütmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel bir ilkesidir.

Bizim belediyelerimizin tamamı belediye başkanı olduktan sonra parti rozetini çıkartarak halka eşit hizmet etmenin gayretindedir. Isparta’da da yaşanan hadise Isparta halkının cezalandırılması amacını taşımaktadır.

Yusuf Ziya Günaydın, bir dönem belediye başkanlığı yapmıştır. İktidarın yoğun propagandası ile seçimi kaybetmiştir. Ama Isparta halkı 2. dönem için yeniden Yusuf Ziya Günaydın’a sahip çıkmıştır. Bunu önemsemek gerekiyor.

Herkesin bunu dikkate alması gerekir. Isparta, AKP’nin iktidarına rağmen MHP’nin adayı Yusuf Ziya Günaydın’ı tercih ediyorsa hizmetinden memnun olduğu içindir. Halkına hizmet götürme gayretinde olan belediye başkanları üzerinden siyasetçiler, gerek MHP’li siyasetçiler gerekse iktidar partisi siyasetçileri kendi aralarındaki kavgayı yapmamaları lazım. Yapmaya kalkarlarsa Isparta halkını cezalandırma kastı taşır. Buna hakları yok.

Bize göre belediyecilik, belediye başkanına şehrin emanet edildiği insanlardır. O şehirde yaşayan insanların ekmeğinin, onurunun, hukukunun emanet edildiği insanlardır. Belediye başkanlarını suçlarken dikkat edilmesi gerekir. Anlaşılan bazı siyasetçiler belediye başkanları üzerinde kendi aralarındaki kavgasını yürütüyor dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum