“Şanlı tarihimizin yaşayan değerleri”

“Şanlı tarihimizin yaşayan değerleri”

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2018 09:37
“Şanlı tarihimizin  yaşayan değerleri”

Gaziler Günü sebebiyle bir mesaj yayınlayan Vali Şehmus Günaydın, “Onlar; varlığını Türk varlığına armağan etmiş aziz şehitlerimizin arkalarından bizlere emanet bıraktığı değerli birer çınardır” dedi. 

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Gaziler Günü sebebiyle yayınladığı mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından “Gazilik” unvanı ile “Mareşallik” rütbesinin verilmesinin 97. yılını ve cennet vatanımız, bayrağımız için büyük kahramanlıklar gösteren gazilerimizin Gaziler Gününü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Gazilerimiz şanlı tarihimizin yaşayan değerleridir. Onlar; varlığını Türk varlığına armağan etmiş aziz şehitlerimizin arkalarından bizlere emanet bıraktığı değerli birer çınardır. Her biri ayrı bir kahramanlık destanı yazmış, ne Çanakkale’de, ne Kurtuluş Savaşı’nda düşmana, ne de 15 Temmuz’da hainlere fırsat vermemiştir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, bizlerin huzur ve güven içinde yaşaması için canı pahasına mücadele etmiş, sonunda bu çok değerli mertebeye ulaşmışlardır. Gerek şehitlerimizin bize olan emanetine, gerekse gazilerimize gözümüz gibi bakmak onları başımızın üzerinde taşımak, geçmişte olduğu gibi bundan böyle de en önemli görevlerimizden birisi olmaya devam edecektir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları büyük mücadeleye borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin bize bıraktığı bu mukaddes emaneti muhafaza ve müdafaa etmek adına, canını ve malını derin bir teslimiyet ile siper etmekten çekinmeyen bir milletin evlatları olarak, bayrağımızı şerefle dalgalandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.