Şap Aşılaması Devam Ediyor

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, şap aşılama kampanyasının devam ettiğini belirterek ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2011 11:27
Şap Aşılaması Devam Ediyor

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıddık İpek, şap aşılama kampanyasının devam ettiğini belirterek, "Hayvan sahiplerinin, besledikleri hayvanların sağlıklı olması açısından, hem kendileri, hem de tüm hayvancılık yapan yetiştiricilere karşı sorumlulukları gereği hayvanlarını mutlaka aşılatmaları gerekmektedir" dedi.

İpek, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Hayvan Hastalık ve Zararları ile Mücadele Programı çerçevesinde düzenlenen sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasının devam ettiğini bildirdi.

Şap hastalığı ile mücadelenin her yıl ulusal olarak yapıldığını anımsatan İpek, şap hastalığının salgın ve bulaşıcı olduğunu, ciddi ekonomik kayıplara neden olduğunu, hayvan ve ürünlerinin ihracatını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bu yılki mücadelenin ikinci ayağı olan sonbahar mücadelesi kapsamında kentteki 2 yaşından büyük tüm sığırların kasım ayına kadar aşılacağını aktaran İpek, ayrıca hayvanların küpelenerek tescil edildiğini ve "Sığır cinsi hayvan pasaportu" verildiğini ifade etti. İpek, kulak küpesi ve pasaportu bulunmayan sığırların işletme dışında hareketine izin verilmediğini, bakanlığın uyguladığı hayvancılık desteklerinden de faydalanamadıklarına dikkati çekti.

İpek, "Hayvan sahiplerinin, besledikleri hayvanların sağlıklı olması açısından, hem kendileri, hem de tüm hayvancılık yapan yetiştiricilere karşı sorumlulukları gereği hayvanlarını mutlaka aşılatmaları gerekmektedir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.