Şapkadan Gemicik Çıktı

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, TBMM komisyonunda yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2014 10:33
Şapkadan Gemicik Çıktı

TBMM Kamuoyunda "tam gün" tasarısı olarak bilinen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilerek yasalaştı. Tasarının görüşmeleri esnasında Cumhuriyet Halk Partisi adında görüşlerini açıklayan TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, yasanın yurttaşın sağlık sorunlarına çözüm getirmediğini vurguladı.
Hükümete “Yemen Türküsü” ile yüklenen Öner, “Askerlik için bir türkü vardı ‘Zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir’ denilirdi. Şimdi ‘Zenginimiz fark öder, sürünenimiz fakirdendir’ diye türkü söylenecek’ şeklinde konuştu. Tasarı ile hükümete “gemi hastane” kiralama yetkisinin verildiğine de dikkati çeken Isparta Milletvekili Öner, “Böyle bir geminin maliyeti nasıl hesaplanacak?” sorusunu yöneltti.

TAM GÜN’DEN “GEMİ” ÇIKTI
Düzenlemenin bu şekliyle anlaşılmaz olduğunu belirten Ali Haydar Öner, “Bir gemi olacakmış, o gemi hastaneye dönüştürülecekmiş. On beş yıla kadar da kiralanabilecekmiş. Hangi akla hizmet böyle bir madde konuluyor, şaşıyorum. Böyle bir geminin yaklaşık maliyeti nasıl hesaplanacak? Mevcut hastanelerin her şeyi tamam da bir gemi hastane mi kaldı?” diye sordu.

KOKU ÇIKIYOR
Gemi hastanelerin ihale süreciyle ilgili de soru işaretleri oluşabileceğine vurgu yapan Isparta Milletvekili Öner, uygun bedelin kimler tarafından ve nasıl belirleneceği hususunun düzenleme ile yeterince açıklanmadığını belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili… İhtiyaç olan her tarafı gemilerle mi donatacağız, yoksa bir gemiyi ‘şan olsun memlekete’ diyerek piyasaya mı çıkartacağız? Bu geminin işletme maliyeti ne olacak? Bakımı nasıl yapılacak, işletmesi nasıl yapılacak, personeli nasıl istihdam edilecek? Gemiler, gemicikler işsiz mi kaldı? Şimdiden sağlık hizmetlerinde gemi hastanesi uygulamasının kokusu çıkıyor”

BURHAN KUZU’YA TAVUKLU GÖNDERME
17 Aralık sürecine de değinen Ali Haydar Öner, Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Burhan Kuzu’nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
Kuzu’nun sosyal paylaşım ortamı Twitter üzerinden “Yolsuzluk iddialarını gerçek saysak, çalınan para mı, yoksa, iddiaları tam da seçim ortamında gündeme taşımanın mı maliyeti daha ağır” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Öner, “Bu tweet’i atan zat Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Anayasa Komisyonu Başkanı. Kümesten tavuklar çalınıyor, horoz gürültü yaptı diye suçlanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum