Sarıidris, Bu İşi Başardı

Sarıidris, Bu İşi Başardı

Yayınlanma:
Sarıidris, Bu İşi Başardı

Sarıidris Kasabasında 2007 yılında 17 üreticiyle başlayan Mantarcılık projesi, aradan geçen 10 yıllık zaman diliminde çığ gibi büyüyerek bugün 180 üreticiyle günlük ortalama 5 ton üretim kapasitesine ulaşmış durumda. Bu haberde büyük bir başarı öyküsü var. 

 

Isparta İl Özel İdaresinin % 50 hibe desteğiyle başlatılan proje kapsamında mantar üretiminden günlük kasaba ekonomisine 25 bin liralık katkı sağlandığını belirten Eğirdir Sarıidris Kasabası Belediye Başkanı Ramazan Pala, olaya sadece ekonomik yönden bakmadıklarını belirterek şöyle konuştu; “Mantar yetiştiriciliği aynı zamanda kasabada imece geleneğinin devam ettirilmesi ve komşuluk- akraba ilişiklerinin canlı tutulması bakımından çok çok önemli. Kasabada hasat dönemi başladığında herkes birbirine yardıma koşar” dedi.

PALA; “KORKUTELİ’NDEN 

SONRA BİZ GELİYORUZ” 

Üretilen mantarın doğrudan İstanbul pazarına gittiğini belirten Başkan Pala, İstanbul halinde Sarıidris mantarının kalitesi bakımından aranılan bir ürün olduğunu ifade ederek; “Biz kasaba halkı olarak mantar işini başardık. Sarıidris Kasabası mantar üretiminde Türkiye genelinde Antalya Korkuteli’nden sonra ikinci üretim merkezi konumuna geldi. Bu başarı şunu gösterdi ki; Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinde her alanda başarılı olacaktır” dedi. 

“300 TONUN ÜZERİNDE ÇİLEK 

ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ” 

Mantar yetiştiriciliğinde olduğu gibi yayla şartlarında çilek yetiştiriciliğinde de iddialı oldukları ifade eden Başkan Pala; “Bu sene 33 üretici kardeşimiz 60 dönüm alana çilek ekimi yaptı. Biz belediye olarak mantarda olduğu gibi bu kardeşlerimize de yardımcı olduk. Allah’ın izniyle önümüzdeki seneden itibaren 300 tonun üzerinde çilek üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

“KASABAMIZ HALKI 

ÇALIŞKAN VE ÖZVERİLİ” 

Son olarak destek olan herkese kasaba halkı adına teşekkür eden Başkan Pala; “Tabi bütün bunlar kendiliğinden olmuyor. Özverili bir şekilde çalışarak ülke ekonomisine katma değer sağlayan kasaba halkı başta olmak üzere, bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. Kasabamız halkının üretime meyilli çalışkan insanlardan oluşması bizim için büyük bir mutluluk vesilesidir. Bu nedenle 7/24 üreticinin hizmetindeyiz. Özellikle kışın boş olan işgücünün ekonomiye kazandırılması bakımından mantar yetiştiriciliği çok önemli. Bu doğrultuda  kasabamızda mantar üreticilerine her türlü desteği sağlıyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.