Sarıidris Ekonomide Model Oluşturdu

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, ilçe kaymakamları ve beraberindeki heyet Eğirdir İlçesine bağlı Sarıidris beldesinde yapılan kültür mantarı yetiştiriciliğini yerinde inceledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2014 15:06
Sarıidris Ekonomide Model Oluşturdu

Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Sarıidris Beldesi yaptığı kültür mantarı yetiştiriciliğiyle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Beldede yapılan mantar yetiştiriciliğiyle Isparta’ya yeni bir üretim kapısı açan Sarıidris, diğer ilçelerinde ilgi odağı oldu.

Kültür mantarı yetiştiriciliği yapmak isteyen vatandaşlar geçtiğimiz aylarda beldeyi ziyaret ederek kültür mantarı yetiştiriciliği hakkında bilgi almıştı. Kültür Mantarı yetiştiriciliğinde Isparta’nın öncü modeli olan Sarıidris’i son olarak da Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Yapılan üretimi yerinde görmek için beldeye giden Isparta Valisi Vahdettin Özkan’a İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, İlçe Kaymakamları, İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen, İlçe Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Sarıidris belediye Başkanı Ramazan Pala’nın öncülüğünde beldede üretim yapan işletmecileri ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan, Kültür Mantarı yetiştiriciliği hakkında bilgi aldı.

Beldede yapılan kültür mantarı yetiştiriciliğiyle birlikte Isparta’da yeni bir üretim kapısı açtıklarını söyleyen Başkan Pala, mantar yetiştiriciliğinin beldeye sağladığı ekonomik girdi hakkında da bilgi verdi.

Mantar üretim tesislerinde yerinde inceleyen Vali Vahdettin Özkan ve beraberindeki heyete daha sonra belde düğün salonunda mantardan yapılan çeşitli yemekler ikram edildi.









     

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum