Sarıidris Isparta’ya Öncü Oldu

Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Sarıidris beldesinde yapılan kültür mantarı işletmeciliği Isparta’ya öncü model oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2014 14:47
Sarıidris Isparta’ya Öncü Oldu

Sarıidris beldesi halkı tarafından yapılan kültür mantarı yetiştiriciliği Isparta’nın diğer ilçelerine de örnek oluyor. Isparta’nın diğer ilçelerinde de bu işi yapmak isteyen vatandaşlar Sarıidris beldesini ziyaret ederek mantar yetiştiricilerinden bilgi alıyor.

Son olarak beldeyi ziyaret eden Yenişarbademli Kaymakamı ve halkı kültür mantarı yetiştiriciliği hakkında üreticilerden bilgi aldı.

Ramazan Pala Bir Öncülük Daha Yaptı
Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala’nın yaptığı girişimler sonucunda Sarıidris mantar yetiştiriciliğinde Isparta’nın öncü modeli oldu.

Üretim Hakkında Bilgi Aldılar
Geçtiğimiz gün beldeyi ziyaret eden Yenişarbademli Kaymakamı, Eğirdir Kaymakamı, Yenişarbademli ve Eğirdir İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ve Yenişarbademli halkı mantar yetiştiriciliği hakkında üreticilerden bilgi aldılar.

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala öncülüğünde mantar üreticilerini gezen ziyaretçiler üretim hakkında hem bilgi aldılar hem de uygulama yaptılar.



 



   

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.