Sarıidris Sınırları Aştı

Sarıidris Sınırları Aştı

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2015 16:46
Sarıidris Sınırları Aştı

Kültür mantarı yetiştiriciliğinde Isparta’ya öncü model olan Sarıidris Beldesinin üretime dayalı kalkınma modeli sınırları aştı.

Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Sarıidris beldesinde yapılan kültür mantarı işletmeciliği sınırları aştı. Yenişarbademli’nin mantar yetiştiriciliğine girmesinde öncü model olan ve üretime dayalı kalkınmada yakaladığı başarıyla adından sık sık söz ettiren Sarıidris Beldesi Kütahya’dan gelen misafirlerini ağırladı.

Yenişarbademli’de Kaymakam olarak görev yaptığı sırada mantar yetiştiriciliği için ilçe halkını Sarıidris beldesine götürerek ilçenin kalkınmasında önemli rol alan Kaymakam İhsan Erdurucan, yeni görev yeri Domaniç için de aynı adımı attı.

Kütahya’nın Domaniç ilçesine tayin olduktan sonra üretime dayalı kalkınmada hamle yapmak isteyen Kaymayam İhsan Erdurucan, yaklaşık 100 üreticiyle Sarıidris Beldesini ziyaret etti. Ziyarete Domoniç İlçe Tarım Müdürü ve Eğirdir İlçe Tarım Müdürü personeli de katıldı.

Kaymakam Erdurucan üreticilere mantar yetiştiriciliğini yerinde göstererek Domaniçli üreticilere bir model oluşturdu. Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Domaniçli üreticilere mantar yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi.

Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala öncülüğünde mantar üreticilerini gezen ziyaretçiler üretim hakkında hem bilgi aldılar hem de uygulama yaptılar.











      

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.