Sarıidris’in Mantar Başarısı

Eğirdir İlçesine bağlı Sarıidris Kasabası’nda kültür mantarı üretimi yapan Hüseyin Köse, 2007 yılından bu yana başarılı çalışmalara imza atıyor Köse, “Mantar deyince akla ilk Korkuteli gelirdi. Şimdi ise biz öncüyüz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2014 11:13
Sarıidris’in Mantar Başarısı

Sarıidris Kasabası bir girişimcinin başarı hikâyesine tanık oluyor. 2007 yılında yüzde 30 İl Özel İdare destekli kültür mantarı yetiştiriciliğine başlayan Hasan Köse, bugün deyim yerindeyse bölgeye hitap etmeye başladı. O dönemde 16 ailenin projeye başvurduğunu ve bugün 35 ailenin bu işle ilgilendiğini beliren Köse, mantar yetiştiriciliği hakkında iddialı konuştu.

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÖNCÜ OLDUK
Eskiden mantar deyince akla ilk Korkuteli İlçesinin geldiğini ancak şimdi ise beldelerinin bölgeye hitap eder duruma geldiğini bildiren Köse, “Bu işi aile işletmeciliği şeklinde yapıyoruz. Kompost gelişinden, hasat bitimine kadar eş, çocuklar ve komşularla beraber çalışıyoruz. Kendi işimizin patronuyuz. Kârlı bir uğraş” dedi.

35 AİLEYE GELİR SAĞLANIYOR
Öte yandan hasat zamanının ekim ayı gibi başladığını ve yılda 4 kez hasat yaptıklarını ifade eden Köse, “Kasabada bu işle uğraşan 35 aile gelir sağlıyor. Herkes değişik zamanlarda mantar ekimi yaptığı için yıl boyunca kasabamızda mantar bulunabiliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.