Sarıidris'te Lavanta Esintisi

Sarıidris'te Lavanta Esintisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2016 12:17
Sarıidris'te Lavanta Esintisi

Eğirdir'in Sarıidris Beldesinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin ardından Lavanta için kollar sıvandı. Belediyeye ait 2 bin metrekarelik alana lavanta dikimi yapıldı.

Kültür Mantarı yetiştiriciliğiyle bölgeye öncü olan Sarıidris Beldesi şimdi de Lavanta yetiştiriciliği için çalışmalara başladı. Keçiborlu ilçesi Ardıçlı Köyü ve Yenitepe Mahallesi muhtarlarının öncülüğünde belediyeye ait 2 bin metrekare alana Lavanta dikimi yapıldı.

Lavanta dikiminde konuşan Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, "Beldemizin ekonomik gelişimini sağlamak için Isparta ve bölgede üretimi yapılan tarım uygulamalarını beldemize entegre etmek için uğraşıyoruz. Kasabamızda, Kültür Mantarcılığının ardından belde halkımızın talepleri doğrultusunda çilek yetiştiriciliği kursumuz başlamıştı. Şimdi de Ardıçlı Köyü ve Yenitepe mahallesi muhtarlarımızın öncülüğünde Soğuk Hava Depomuzun altında bulunan 2 bin metrekare alana Lavanta dikimi yaptık. Lavanta Keçiborlu'dan sonra inşallah beldemiz için yeni bir ekonomik gelir kaynağı olacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.