Şarjdayken Çalan Telefonunu Açtı, Öldü!

23 yaşındaki Çinli uçuş görevlisi Ma Ai Lun, şarjdayken çalan akıllı telefonuna cevap vermeye kalkıştığı anda, yoğun bir elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2013 16:00
Şarjdayken Çalan Telefonunu Açtı, Öldü!


Çin haber ajansı Xinhua’da çıkan habere göre telefonun çaldığı anda elektrik prizine takılı vaziyette olduğu belirtildi. Talihsiz kızın ailesinin ise, kızlarının telefonunun markası olan Apple'dan tazminat talep ettiği belirtilirken, ablası da Çinli sosyal medya ağı Sina Weibo’da “Umarım Apple bu konuda bize bir açıklama yapar. Ayrıca herkesi telefon şarj olurken kullanmamaları için uyarıyorum” diye yazdı. Apple ise yayınladığı açıklamada ‘talihsiz olay’nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirterek Lu’nun ailesine başsağlığı diledi. Şirket ayrıca konuyla ilgili araştırma başlatacaklarını belirtti.

BENZER OLAY GEÇTİĞİMİZ HAFTA İSVİÇRE 'DE DE YAŞANDI
Geçtiğimiz hafta İsviçre'de de cep telefonu kullanıcının cebinde patlayıp alev almıştı. İsviçre'de oturan 18 yaşındaki Fanny Schlatter, çalıştığı işyerinde boya kutularını kamyona taşırken 'Akıllı telefonu'nun cebinde patlaması sonucu yaralandı. Pantolonunun yanmaya başladığını ve alevin giderek vücudunu sarmaya başladığını anlatan Schlatter, işyeri sahibi Stephane Kubler'ın üzerine su dökmesi sonucu üzerindeki alevlerin söndüğünü anlattı. Cep telefonu kömür gibi yanan Schlatter'a 1 aydan fazla süreyle 'Çalışamaz' raporu verildi.

Zonguldak'ta ise Şarj Olan Telefon Bomba Gibi Patladı
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir kişinin elinde bulunan cep telefonu bataryası bomba gibi patladı. Olay, Alaplı ilçesinde cep telefonu ve aksesuar satışı yapan bir işyerinde meydana geldi. Babasının arkadaşının işyerine gelen 15 yaşındaki Kamil Nalcı'nın masadaki bir cep telefonu dikkatini çekti. Telefonu eline aldığında sıcaklık hisseden Nalcı, telefonun bataryasını çıkararak kontrol ettiği sırada batarya bir anda alev alarak patladı. Patlamanın etkisiyle işyerinde panik yaşanırken, işyerinde bulunanlar kendilerini son anda yere atarak ve uzaklaşarak yaralanmaktan kurtuldu. Batarya elinde patlayan Nalcı'nın ise parmağında yanık oluştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.