Şarkikaraağaçlı Uzman Çavuş Şehit Oldu

Şarkikaraağaçlı Uzman Çavuş şehit oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2016 09:37
Şarkikaraağaçlı Uzman Çavuş Şehit Oldu

 Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde devam eden operasyonlar esnasında, bugün PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan 2 askerden piyade uzman çavuş 27 yaşındaki Coşkun Karabulut’un aslen Şarkikaraağaçlı olduğu, ailesinin Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeyaşadığı öğrenildi.

Akşehir Kaymakamı Yasin Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Garnizon Komutanı Yarbay Güngör Çakır, çocuklarının şehit düştüğü haberini, sağlıkgörevlileri eşliğinde, belediyeden emekli Hüseyin ve Döndü Karabulut çiftine verdi. Acı haberi alan Karabulut çifti gözyaşına boğulurken, şehidin kardeşi RamazanKarabulut sinir krizi geçirdi. Ramazan Karabulut’a sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu

SÜLEYMAN ŞAH KARAKOLU’NDA GÖREV YAPMIŞ

3 yıllık uzman çavuş olan şehit Karabulut’un bağlı olduğu Kayseri 1’inci Komando Tugay Komutanlığı’ndan geçici görevli Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne gittiği öğrenildi. Şehit Karabulut’un 2014 yılında Suriye’de Süleyman Şah Karakolu ile Hakkari Çukurca’da geçici görevde bulunduğu belirtildi.

UZMAN ÇAVUŞLUKTAN ÖNCE BAKIRCILIK YAPMIŞ

Şehit Coşkun Karabulut’un, 7 yaşından itibaren yanında çalıştığını belirten bakır ustası Celal Çiftçi, "Coşkun, 7 yaşından itibaren benim yanımda çalıştı. Askeri gitti geldi. Bizim meslek eskisi gibi ilgi gören ve para kazandıran meslek değil. O yüzden de askerden sonra bana geldi, ’Ustam artık burada kazandığım para benim geçimimi sağlamıyor. Ben uzman çavuş olacağım’ dedi. Uzman çavuşluk sınavlarına girdi, kazandı" dedi.Bekar olan şehit Karabulut’un en son yaklaşık 1.5 ay önce kız kardeşinin nişan töreni için memleketi Akşehir’e geldiği öğrenildi.Şehit Karabulut’un cenazesi, yarın memleketi Akşehir’de Nasreddin Hoca Meydanı’ndaki törenin ardından Akşehir Garnizon Şehitliği’ne toprağa verilecek. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.