Şarkikaraağaç'ta Büyük Operasyon

Şarkikaraağaç'ta Büyük Operasyon

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2015 17:28
Şarkikaraağaç'ta Büyük Operasyon

Şarkikaraağaç'ta tarihi eser kaçakçıları, Çarıksaraylar Kasabasından Roma devrine ait bir lahit’i çıkararak Şarkikaraağaç İlçesi Kızıldağ yolu üzerinde boş bir araziye getiren şüpheliler İlçe Emniyet Müdürlüğünün başarılı operasyonu sonucu yakalandı.
Varlığından arkeologların bile haberdar olmadığı mezarı soyan şüpheliler kıskıvrak yakalandı.

Uzun zamandır Çarıksaraylar Kasabasında bulunan ve kimsenin dikkatini çekmeyen 2 bin 500 yıllık lahit’i bulunduğu yerden kepçe yardımı ile çıkaran şüpheliler, Kızıldağ yolu üzerinde boş bir araziyi kazıp gömdüler.

Roma dönemine ait olan 2 bin 500 yıllık bir lahit’i Kızıldağ yolu üzerine getiren Y.E., O.C. Ve A.Ç. isimli şüpheliler Lahit’i buraya gömdüler. Etrafta bulunan evlerden birisinin dikkatini çekmesi üzerine 155’e haber verildi. Bunun üzerine Şarkikaraağaç İlçe Emniyet Müdürlüğünün sıkı takip sonucu yaptıkları operasyon sonucu şüpheliler kıskıvrak yakalandı.

Roma dönemine ait olan 2 bin 500 yıllık bir lahit Şarkikaraağaç İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilerek koruma altına alındı.

Ayrıca yine Şarkikaraağaç Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı ile şüpheli Y.E. İsimli şahsın evine ait yapılan aramada 6 kök esrar ve kaçak sigara ele geçirildi.

Yapılan operasyonda Y.E, O.C ve A.Ç tarihi eser kaçakçılığına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlılar İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olay ile ilgili tahkikat devam ediyor.

PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON
Roma dönemine ait olan 2 bin 500 yıllık bir lahit’i, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yalvaç Müze yetkilileri tarafından edinilen bilgiye göre piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olduğu iddia edildi.

Şarkikaraağaç Ekspres

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum