Şarkikaraağaç’ta yaz Kur’an kursları 47 merkezde başladı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde yaz Kur’an kursları, Merkez Site Camii'nde öğrencilere verilen kahvaltı ile başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2011 15:18
Şarkikaraağaç’ta yaz Kur’an kursları 47 merkezde başladı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde yaz Kur’an kursları, Merkez Site Camii'nde öğrencilere verilen kahvaltı ile başladı.
       
Müftü Seyfettin Kocaoğlu, kurslarda köy ve beldelerle birlikte 47 merkezde 27 Haziran -26 Ağustos tarihleri arasında eğitim verileceğini söyledi. Kocaoğlu, “Kurslarımız 3'er haftalık süre ile 3 dönem halinde devam edecek ve toplam 135 saat sürecektir. Kur sistemi dediğimiz sistemle öğrencilerimizi bilgi seviyelerine göre gruplandıracağız. Birinci kurda az bilenler, ikinci kurda bilenler, üçüncü kurda tecvit eğitimi alacak olanlar şeklinde sınıflara ayrıcağız.” dedi.

Kocaoğlu, kursların verimli geçmesi için velilere de görev düştüğünü belirterek, anne babaların çocuklarını kurslara gönderdikten sonra devamlılığını sağlayabilmek için teşvik ve takip etmeleri gerektiğini kaydetti. Kocaoğlu, "Eğitimde görev alacak hocalarımız öğrencilerimize Kur’an eğitiminin yanısıra dinimizi, Allah’ımızı, Peygamber Efendimizi, Müslümanlığı sevdirmek temel gayemiz olacaktır.” diye konuştu.

Yaz Kur’an kurslarında görevli imam hatiplerden Mehmet Memiş ise eğitimin hafta içi her gün 09.30 -12.30 saatleri arasında olacağını söyledi. Memiş, “Kursa katılan öğrencilerimizin performanslarını artırmak için çeşitli geziler düzenleceğiz, piknikler yapacağız ve dahası öğrencilerimizi çeşitli hediyeler ile ödüllendireceğiz.” şeklinde bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.