Şarkikarağaç’ta Değişen Tek Şey İsimler!

Şarkikarağaç’ta Değişen Tek Şey İsimler!

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2015 12:14
Şarkikarağaç’ta Değişen Tek Şey İsimler!

Yıllarca iktidar partisi milletvekillerinin memleketi olarak anılan Şarkikarağaç’a 3 milletvekili adayıyla çıkartma yapan CHP, başta belediye olmak üzere tüm ilçe halkından iktidar şikayetleri aldı. Yıllarca vekil memleketi olarak anılan ilçedeki manzara içler acısıydı.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Adayları İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk ve İzzet Beydoğan, Büyük Birlik Partili Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı’yı makamında ziyaret etti.

Siyasi konuşmalardan çok Şarkikaraağaç’ın sorunlarının öne çıktığı ziyaretlerde, iki dönemdir Ak Parti Milletvekilinin memleketi olan ilçenin yol sorunu dikkat çekti. 

Büyük Birlik Partisi’nden belediye başkanı seçildikten sonra ilçede, Ak Partili bir belediyeyi yüklü bir borçla aldığını CHP’lile anlatan Başkan Çarkacı, eski Başkan Şafak Ufacık’ın yüklü bir borçla belediyeyi kendilerine devrettiğini anlattı.

KENDİ YAĞLARIYLA KAVRULUYORLAR…
Belediyenin devralındığında mazot ve diğer giderlerin kendisi tarafından tasarrufa çekildiğini kaydeden Çarkacı, “Geçtiğimiz dönem burası Ak Partili bir belediye ve bir de vekil sahibiydi. Ama sizlerde çok iyi görüyorsunuz ki ilçede 1950’li yıllardan kalma hizmet alanları halen daha var. Yıllarca iktidar milletvekili ve belediye başkanına sahip olan bir ilçe ancak bu kadar kötü yönetilebilirdi. Bizler, hiçbir kimseden destek almadan harcamalarımızı kısarak ve hesapları düzene sokarak ilçeye hizmet sağlamaya çalışıyoruz. Genel seçimlerde, hangi partiden olursa olsun ilçemize hizmet edecek, bize destek olacak kişilerin göreve gelmesini istiyoruz” dedi.

 

BAKIR: “SORUNLARI BİLİYORUZ,
GÖREVE GELDİĞİMİZDE BİZ ÇÖZECEĞİZ”
Başkan Çarkacı’dan sözü alan CHP Milletvekili Adayı İrfan Bakır ise ilçenin hizmet sorunlarının yanı sıra tarım ve sulama konusunda da çeşitli sıkıntılarının olduğunu kaydederek, 1996 yılında kendisinin DSİ’de görev yaptığı süreçte, ilçeye sulama pompaları kurduklarını ve halen daha sistemin çalışmaya devam ettiğini kaydederken, çeşitli durumlardan dolayı bu sistem sözleşmelerinin fesih aşamasında olduğunu anlattı.
Şarkikaraağaç’ta hizmet anlamında bir eksiklik bulunduğuna dikkat çeken Bakır, “Ben bizzati olarak kendi alanım ve diğer konularla ilgili bu ilçenin sıkıntılarını gayet iyi biliyorum. İnşallah iktidar olup, göreve geldikten sonra bu yaralara merhem olacağız” ifadelerini kullandı.

DİNÇTÜRK: “YILLARCA VEKİL ÇIKARMIŞ
İLÇEDEKİ TABLO GERÇEKTEN ÜZÜCÜ…”
İktidara Şarkikaraağaç’ın tozlu yollarıyla yüklenen CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk ise, “Burası çatışmalara kurban edilecek bir yer değil. İlçenin ihmal edildiği ortada… Başkanın kendi yerinden de belli olduğu gibi ilçede bir güzelleşme olduğunu gördük. Başkanımız elinden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak gördüğümüz kadarıyla, AKP’nin yıllarca vekil ve üst düzel yönetici çıkardığı bu ilçede böyle bir tablo olması gerçekten üzücü…” şeklinde konuştu.

BEYDOĞAN: “ŞARKİKARAĞAÇ İÇİN ÇAKILACAK
HER ÇİVİDE BİZİM DE TUZUMUZ BİBERİMİZ OLSUN”
Şarkikarağaçlı CHP Milletvekili Adayı İzzet Beydoğan ise, “Bu memleket bizim memleketimiz. İsa Bey burada siyaset yapmadı, sadece belediyecilik yapıyor. Bizler de inşallah halkımız tarafından yetki verildiği takdirde ilçe adına çakılacak her çivide, bizim de tuzumuz biberimiz olsun diyerek var gücümüzle çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

ESNAFTAN İKTİDARA İSYAN!
Belediye ziyaretinin ardından ilçedeki esnafları gezen CHP’li adaylar, gittikleri esnafların çoğunda yine aynı tablolarla karşılaştılar.
İktidarı CHP’ye şikayet eden halk, artık bu gidişata bir ‘Dur’ denilmesi gerektiğini sıkça söyleyerek, bu dönem CHP’yi iktidara taşımak adına mücadele edeceklerini iletti.

CHP’li Heyet gün boyu yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.