Satılan Mal Geri Alınır

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Hedefimiz; Basiretli Tacir Bilinçli Tüketici’ kampanyası hakkında bilgi veren Ticaret İl Müdür Vekili Ülger, Tüketici Hakları ile ilgili önemli uya

Yayınlanma:
Satılan Mal Geri Alınır

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Hedefimiz; Basiretli Tacir Bilinçli Tüketici’ kampanyası hakkında bilgi veren Ticaret İl Müdür Vekili Ülger, Tüketici Hakları ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Isparta Ticaret İl Müdür Vekili Mehmet Akif Ülger, Ajans32 muhabirine tüketici haklarına ilişkin önemli bilgiler verdi. Vatandaşların alış veriş yaptıktan sonra sıkıntı yaşamaması için bazı hususlara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini işaret eden Ülger, “Alışveriş yapmadan önce iki kere düşünün. Satın almadan önce piyasadaki en iyi fiyatı araştırın, alışverişinizin ekonomik ve ihtiyacınıza yönelik olduğundan emin olun, ek maliyetleri (örneğin montaj, kurulum) ve satış sonrası hizmetleri net olarak öğrenin” uyarılarında bulundu.

Ticaret İl Müdür Vekili Ülger, alış veriş sonrası sıkıntı yaşamamak için fatura ve fiş alınmasının önemine de vurgu yaparak “Fiş, fatura veya sözleşmelerinizin bir örneğini mutlaka alın ve saklayın, yapılan her reklâm ve tanıtıma aldanmayın. Haklarınızın farkında olun, güvenle alışveriş yapın. Satın Aldığınız Mal ve Hizmetleri tatmin edici bir kalitede, kullanım amacına uygun ve satıcı tarafından bildirilen özelliklere sahip olmalıdır” diye konuştu.

Ülger açıklamalarında “Eğer, satın aldığınız mal ve hizmetlerden yukarda bahsettiğim özelliklerden birini taşımıyorsa, mal ve hizmetler ayıplıdır ve tüketici olarak size sunulan 4 haktan birini seçebilirsiniz. Yani paranızın iadesini isteyebilir, malınızın ayıpsız olan bir yenisi ile değiştirebilirsiniz, ayıp oranında indirim isteye bilir veya ücretsiz onarım isteyebilirsiniz. Sorun varsa hakkınızı ertelemeyin.

Ayıplı çıkan mallınızla ilgili hizmetinizle ilgili satıcı ile sorun yaşıyorsanız. Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine illerde il ticaret müdürlükleri ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde bulunur. Sorunlarınızı vakit kaybetmeden bu kurumlara başvurmalısınız. Eğer malınızın değeri 1191,52 TL üstündeyse Tüketici mahkemelerine başvurularınızı yapmalısınız. Tüketici Hakem Heyetine yapılacak başvurulardan herhangi bir ücret alınmaz. Tüketici mahkemelerinde açılacak davalardan ise her türlü resim ve harçtan muaftır. Mağdur olmamak için bilgi sahibi olun haklarınızı sonuna kadar arayın” dedi.

Ticaret İl Müdür Vekili Ülger, konuyla ilgili hazırlanan broşürlerin de Isparta’da vatandaşlara dağıtılarak farkındalık yaratıldığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.