SATILIK CAMİ!

Isparta’nın Gönen İlçesine bağlı Gölbaşı köyünde aylardır yaşanan su kesintileri, köylüleri çileden çıkardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2013 11:08
SATILIK CAMİ!

TEDAŞ’a olan yaklaşık 13 bin TL’lik borcun ödenmediği için su dağıtım pompasının elektriği kesildi. Çözüm bulamayan köy muhtarı son çare olarak köyün camisini satacağını açıkladı.

Isparta’nın Gönen İlçesine bağlı Gölbaşı köyünde köylüler elektrik faturalarını ödeyemeyince köye sy dağıtan pompanın elektriği TEDAŞ tarafından kesildi. Haftalardır susuz kalan köylüler isyan ediyor.



HAFTALARDIR SU YOK
Köylünün TEDAŞ’a olan 13 bin TL’lik elektrik borcu nedeniyle köyün su dağıtımı sağlayan pompanın elektriği TEDAŞ tarafından kesildi. Romen vatandaşların da yoğun olarak yaşadığı köyde sık sık meydana gelen su kesintisi son bir haftadır sürekli hale geldi.

TEDAŞ BİZİ KANDIRDI
TEDAŞ yetkilileriyle görüşen köy muhtarı Şevket Avşar, yetkililerin kendisine 4 bin TL getir elektriğini açalım dediğini ancak 4 bin TL’yi ödemelerine rağmen halen elektriğin verilmediğini ve bu nedenle köyün susuz kaldığını söyledi.



ŞAHSİ SENET İSTEDİ
Muhtar Avşar, “Bizim buraya Romen vatandaşı olarak görüyorlar. Bu vatandaşlarımızın durumu kötü, köylümüz hayvancılıkla uğraşıyor opnların durumu da kötü. Dolayısıyla parayı ödeyemiyoruz. Bana 4 bin TL getir açalım dediler. Ama o parayı ödememize rağmen halen açılmadı. TEDAŞ benden şahsi senet istiyor” dedi.

VALİ RANDEVU VERMEDİ
Isparta Valisi Memduh Oğuz’un da kendileriyle görüşmek istemediğini ileri süren Şevket Avşar, “Isparta Valisi Memduh Oğuz beyden defalarca randevu istedik. Ama kendisi bizimle görüşmek istemedi. Isparta milletvekilleri tenezzül edip telefonlarımıza bile bakmıyorlar” ifadelerini kullandı.



CAMİYE GİDEMİYORUZ
Köyüm suyunun en son Miraç Kandili günü kesildiğini kaydeden Muhtar Şevket Avşar, “Kandil gecesi abdest alamadığımız için camiye gidemedik. Cuma namazına dahi gidemediğimiz oldu. Çocuklarımız okula gitmiyor. Rezilliğimiz diz boyu” diye isyan etti.

CAMİYİ SATIP BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ
Muhtar Şevket Avşar, “Eğer biz bu sorunu çözemezsek son çare, Allah günah yazmasın; bir camimiz var. Onu satıp TEDAŞ’a borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.



AHIRDAN ÇIKAN BANYO YAPAMIYOR
Köyün genelinin hayvancılıkla uğraştığını aktaran Muhtar Şevket Avşar, “Bizim köyümüz hayvancı bir köy. Günde 8-10 ton süt üretimi var. Ama suyumuz olmadığı için rezil bir durumdayız. Hayvanlarımıza bakamıyoruz. Ahırdan çıkan vatandaş banyo yapamıyor. Çocuklarımız okula gidemiyor. Resmen köy halkı olarak koktuk. Bizim sesimizi duyacak kimse yok bu memlekette” ifadelerini kullandı.

HAYVANLARIMIZ TELEF OLACAK
Köy halkı da yaşadığı sıkıntıları Ajans32’ye anlattı. Köylüler, “Güneş enerjilerimiz su olmadığı için patlıyor. Tankerlerle su taşıyoruz. 3-4 kilometre uzaklıktaki kanallardan tankerlere bidonlara su doldurup geliyoruz. Hayvanlarımız telef olmak üzere. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalı” diye konuştular.



ÇOCUKLAR HASTALANDI
Köylüler, “Su parasını ödeyenlerde var, ödeyemeyenlerde. Ödeyenin suçu günahı ne; yakında köyde kavgalar başlayacak. Allah korusun. Biz bıktık artık. Çocuklarımız hastalanmaya başladı. Hemen hemen bütün çocuklar ishal oldu” dedi.

SANKİ BAŞKA BİR CUMHURİYET
Köy Muhtarı Şevket Avşar, Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’ne de durumu anlatan bir dilekçe yazdığını belirterek “Sağlık müdürlüğümüze de durumu bildirdik. Çocuklar hasta oluyor dedik. Ama hiç kimsenin umurunda değiliz. Gölbaşı Köyü adeta başka bir cumhuriyet gibi algılanıyor. Yetkililerden bu feryatlarımızın duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.



Köy Muhtarı Avşar, “Son çare köyümüzün camisini satacağız. Siz de yardımcı olun, müşteri bulunursa satıp, elektrik borcumuzu ödeyelim. Suyumuz açılsın” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum