Satışlar Dibe Vurdu

Satışlar Dibe Vurdu

Yayınlanma:
Satışlar Dibe Vurdu

Balıkta av mevsiminin başlaması ile balık tezgahları şenlendi, ancak fiyatlar gibi satışlar da düşük. Çünkü, Kurban Bayramından çıkan vatandaşlar bugünlerde balıkçılara uğramıyor. 

 

Isparta’da çarşının çeşitli yerlerinde işyeri açarak balıkçılık yapan esnaflar, 1 Eylül’deki av mevsimi açılışının kurban bayramına denk gelmesi sebebiyle dertli.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da av mevsiminin başlaması ile balık tezgahları şenlendi, ancak fiyatlar gibi satışlar da düşük.

Aslında balığın dar gelirlinin protein deposu olduğunu ifade eden Balıkçı Uğur Koçdemir; “Bilindiği gibi Kurban Bayramını daha geçen hafta idrak ettik. Dolayısıyla balık satışları da kurban bayramında rağbet görmüyor. Av mevsimi balıkçılar için bu yıl iyi başlamadı diyebiliriz. Bu yıl balık sezonu kurban bayramına denk geldi. Bu fiyatlara yansıdı. Geçen sezona göre fiyatlarda yüzde 50 düşüş var. Sardalya 5 - 10 TL civarı, hamsi 10 TL. Uskumru av yasağı olduğu günlerde 50 TL idi, şimdi 20 TL'ye düştü. Halkımızı bol bol protein deposu balık yemeye davet ediyorum” dedi.

Öte yandan balık sezonunun açılması ile birlikte çok sayıda balık çeşidi tezgahlardaki yerini aldı.  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.