Sav Altınbaşak Eğitim Kompleksi

Altınbaşak Eğitim Kurumları’nın Sav’da 40 dönümlük alanda oluşturduğu eğitim tesisi Akdeniz ve Ege bölgesi’nin en büyük eğitim kompleksinin açılışı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2013 14:21
Sav Altınbaşak Eğitim Kompleksi

Altınbaşak’ın 2.lise olarak açtığı komplekste 3 ayrı okulda 445 öğrenci eğitim görüyor. Kampüste inşaat süreci 1,5 yıl içinde tamamlanmış ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır. İçerisinde eğitim binasının yanı sıra yurt, iki adet spor salonu, konferans salonları ve laboratuvarların bulunduğu kompleks Akdeniz Bölgesinin hatta Ege Bölgesinin en büyük kompleksi konumunda.

Özel Altınbaşak Eğitim kurumlarının 1,5 yıl gibi kısa bir sürede inşaatını tamamladığı Sav Kompleksinde içinde 3 ayrı okulun bulunduğu 2 lise açıldı. Demir köprü mevkiindeki eğitim binası Bedri Ayhan Lisesi, Bedri Ayhan Anadolu Lisesi ve Bedri Ayhan Anadolu Öğretmen lisesine ilave olarak Sav’da Altınbaşak Anadolu Lisesi, Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi ve Altınbaşak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi adı altında 3 okul daha açıldı. Bu 3 yeni okulda 445 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Bedri Ayhan okullarında 250, Altınbaşak İlkokul ve Ortaokulu’nda ise 700 öğrenci bulunuyor.

Özel Altınbaşak Eğitim Koordinatörü Vahit Çiftçi Sav’da yapılan kompleks ile ilgili şu bilgiyi verdi;
“Kompleks projesi içinde 40 derslik eğitim binası, laboratuvarlar, dil sınıfı, proje sınıfı, 600 kişilik yemekhane ve kantin, 500 kişilik konferans salonu, 2 spor salonu, mutfak 250 kişilik yurt binası bulunuyor. Bu tesislerin bir çoğu tamamlandı. Ayrıca yeni eğitim yılına hazırlanmak üzere İlahiyat Akademi’nin temeli atılmış bulunmaktadır. Akademi ilim, kültür gibi geniş alanda da insanlığa hayırlı bireyler yetiştirmek için İlahiyat Akademi ‘yi bünyemizde insanlığa büyük bir hizmet olarak sunacağız” diye belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.