Savaş Pilotlarını Yetiştirecekler!

Savaş Pilotlarını Yetiştirecekler!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2017 18:12
Savaş Pilotlarını Yetiştirecekler!

Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yetiştirilmek üzere belirlenen asker pilot adaylarının başlangıç eğitimlerini sivil uçuş akademileri verecek.

Hain terör örgütü Fetö/PDY tarafından planlanan 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan savaş pilotlarından sonra pilot sıkıntısı yaşayan TSK, sivil uçuş okulları ile ortak proje başlattı.

TSK Hava Kuvvetleri Komutanlığı  tarafından savaş pilotu olarak yetiştirilmek üzere belirlenen adayların öğrenci seçme uçuşları Çardak, Balıkesir, Afyon ve Akhisar’daki havaalanlarında yapılacak.TSK ile öğrenci seçilmesi ve başlangıç eğitimlerinin verilmesi konusunda dört okul anlaşmaya vardı.  Er-Ah Uçuş Okulu, THY Uçuş Akademisi, THK bünyesindeki TUA ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaytem Uçuş Okulu, asker pilot adaylarının uçuş yeterliliklerinin tespit edileceği ve ilk yalnız uçuşa kadarki eğitimlerini verecek. 

10 Eylül’e kadar dört havalimanında her uçuş okulu 5’er uçakla eğitimlere katılacak. Toplam 20 uçakla 9 bin saatlik uçuş yapacak olan pilot adayları, eğitimlerini başarıyla tamamlamaları halinde TSK’daki eğitimlerine devam edecekler. Isparta, Antalya ve İstanbul’da uçuş eğitimlerini sürdüren Er-Ah Uçuş Okulu, eğitim projesinin 35 kişilik ilk öğrenci grubunun uçuşu öncesinde Çardak Havalimanı’nda kurban kesti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.