Savaşa Hayır!

‘Savaş istemeyen Türkiye halkının sesini duyuruyoruz’ diyen TKP ve Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup genç, Kaymakkapı Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 18:24
Savaşa Hayır!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup genç Kaymakkapı Meydanı’nda düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla hükümetin Suriye politikalarını eleştirdi.

Grup adına açıklama yapan Hüseyin Tanrıöven, “AKP iktidarı bölgede emperyalizmin aktif taşeronluğuna soyunmuş, emperyalist müdahaleden rol kapmak için Suriye’ye dönük iç savaşı kışkırtma politikalarını örgütlemiştir. Komşularla sıfır sorun demogojisi yapıp ülkemizi komşularla savaş konumuna sürükleyen AKP iktidarı ve bu politikaların mimarı Ahmet Davutoğlu savaş kışkırtıcı çizgileriyle sonunda çatışmaları Türkiye-Suriye sınırına çekip Akçakale’de 5 kişinin ölümüne sebep olmuştur” dedi.

Tanrıöver açıklamasında “AKP derhal içerde ve dışarıda savaş politikalarına son vermelidir. Bu ülke topraklarını Suriye’de iç savaşı kışkırtan bir operasyon üssü haline getiren uygulamalar, askeri eğitim verilen, Suriye’de savaşanların barındığı kamplar derhal kapatılmalıdır. Suriye’den sivil insanlar dışında kalan çeşitli milis, çetelerin Türkiye’ye giriş çıkışları derhal engellenmelidir. Savaş Bakanı Davutoğlu istifa etmelidir” şeklinde konuştu.

Sık sık, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın, Katil ABD işbirlikçi AKP” sloganlarının atıldığı kitlesel basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.