Savaşı Askerler Kazanır, Tarih Komutanları Hatırlar

İsmail TANIŞMAN: Savaşı Askerler Kazanır, Tarih Komutanları Hatırlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2012 19:02
Savaşı Askerler Kazanır, Tarih Komutanları Hatırlar

Siyaset, bir gönül ve ideal işidir. İnsana hizmet etme sanatıdır. Zira Efendimiz: İnsanların efendileri, onlara hizmet edenlerdir, buyuruyor. Yani siyasiler işgal ettikleri makamdan, maddi-manevi istifade etmekten ziyade, o makamı milletin hizmetine kullanmak gibi ilahi bir vizyona sahiptirler. Bu yönüyle Ak Parti siyaseti, kutsal bir bakış açısını da içinde barındırmaktadır.

Ak Parti, kurulduğu 2002 yılından bu yana siyasete verdiği yeni şekille, adından uzun yıllar söz ettireceğe benzer. Partimiz yerel yönetimlerdeki başarısını merkezi otoritede de sürdürerek bunu ispatlıyor. Aldığımız oylar, dünyada totaliter rejimler dışında bir başka örneği bulunmayan bir teveccühe mazhar olduğumuzun en büyük delilidir. Zira tüm parti kurmaylarımız millete hizmet ederken aslında kendi ahiretlerine yatırım yaptıklarına inanırlar.

Isparta Ak Parti İl Başkanlığı seçimine hazırlandığımız şu günlerde mevcut adayımızı ve gönlünden adayımızın kadrosunda olmak isteyen Ak Parti ve Tayyip Bey sevdalılarını tatlı bir heyecan içerisinde görüyorum. On günlük bir sürecin sonunda genel merkezimiz adayını belirledi ve Nuri UZAKTAŞ’la çalışmaya karar verdi.

Malum olduğu üzere Nuri bey, 2009 yılında il başkanımız iken, belediye başkanlığına aday adayı olmuş, Ankara tarafından belediye başkan adayı olarak seçilmeyince, il başkanlığına da geri dönmemiş ve il başkanlığı görevinden istifa ile ayrılmayı seçerek kendinden beklenen tavrı sergilemiştir. Hasan Bey’in kaybettiği bir seçim sonrasında Nuri bey’in belediye başkan adayı olma isteği ve tercihi bugün daha bir anlam kazanmakta. Siyasal bilgiler mezunu olan Nuri Bey İl başkan adayı olma adına tüm kıstaslarımıza uyuyor. Artıları var, eksisi yok. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Sayın Başkanım,

İlimiz Isparta 200 bin nüfusu ile harika tabiatı ile, zamanında almış olduğu devlet yatırımları ile, yetiştirdiği devlet adamları ile son günlerin moda tabiri “yaşanabilir 3. kent” olma özelliği ile ülke genelinde sorunları az olan şehirlerimizin başında geliyor. Bu bir avantaj. Ancak, bilgi çağında kendine yer bulmaya çalışan ve omuzunda global anlamda maddi-manevi büyük yükler olan büyük Türkiye için, büyük Ak Parti için Isparta’nın genel anlamda da sadece mevcudunu koruması da gönüllere zor geliyor, ağır geliyor.

Başkanım, ordularının mevcudu ne olursa olsun tarih hep komutanları hatırlıyor. Siz de göreve geldiğiniz andan itibaren böyle bir anlayış içinde olun. Ekibinizi kurarken liyakatlı arkadaşları seçerek patronajın tehlikelerinden uzak durun. Siyasetin açmazlarından en büyüğü belki de partimizin en büyük açmazı gönüllerimizdeki humanist ve idealist ölçülerimiz dururken dünyanın ve günün şartlarına göre insanımızı kucaklamakta yetersiz kalışımızdır. Buna rağmen partimiz ülkemizde hiçbir partiye nasip olmayan bir ivme kazanmış, halkımızdan aldığı bu destek ile çok uzun yıllar hizmet edeceğini dosta düşmana kanıtlamıştır.

Yükümüz; partimiz ve sayın başbakanımızın yükünden mantalite olarak farklı değil. Hz. Ömer “Fırat kenarında bir koyun kaybolur da, bunun sualinin hesabını halife veremezse” diye idareciliğin kitabına altın harflerle yazılmış vecizesini söylerken sizin de aynı manevi iklimden beslendiğinize inancımız tamdır. Biz seçim zamanları sadece bir oy vereceğiz. Düşüncelerimizi ve tercihlerimizi size emanet edeceğiz. Bu emanet, genelde AK PARTİ siyasetinde, özelde ise sizin elinizle şekillendireceğiniz Isparta siyasetinde olacak. Gaybın sahibi muhakkak ki Allah’tır. Sizden ilk günden itibaren sayın Başbakanımızın açmış oluğu bu rüzgara katkı bekliyoruz. Sayın Başbakanımızın, partimiz adına millete hizmet ederken elde edilen başarıyı kendinden menkul saymayarak, tevfikin yani başarının Allah’tan olduğunu ifade etmekte. Siz de öyle olun. Hizmet etmeğe talip oldunuz, hizmet size tevdi edildi. Şimdi hizmetkar oldunuz, hadim oldunuz. Yolunuz açık olsun! Allah mahcup etmesin!

Sütçüler’in uzak bir köyünden partimize oy veren vatandaşımızdan tutun da, merkez ilçede bir mahallede partimize oy verip de destek bekleyen tüm vatandaşlarımızın siyaset adına, hizmet adına sizden beklentileri var. Teşkilatlarınız arasında riyaset ettiğiniz kuruma rağmen görev talep edecek olan, size rağmen seçimi kazanan/kazanacak olan mensuplarınız olacak. Böylesi durumlarda, alacağınız kararlar teşkilat dengelerini gözetme adına olacağı gibi genel merkezin yükünü azaltma ve genel merkezin elini güçlendirme adına da olmalıdır. Zira genel merkez, siyaseten merkez ilçenizi, ilçe, belde ve köy teşkilatlarınızı sizin kadar tanımaz. Çözüm öncelikle sizin elinizde olacak. Taşra teşkilatlarının görevi genel merkez adına siyaset yaparken sorunları yerinde çözme ve sorunlara daha çabuk müdahale etmek değil midir?

Bu parti kendine has bir çizgiden gelmektedir. Muhafazakar, dindar ve demokrat yönü ağır basan bir partiyiz. Partimize geçmişte adı MTTB, Akıncılar, Milli Görüş, Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet, ANAP, Birlik Vakfı, MGV, Nizam-ı Alem Ocakları, Aydınlar Ocağı, İlim Yayma, Önder Vakfı vb gibi milli ve manevi değerlere inanan toplumun bütün katmanları oy vermektedirler. Alacağınız kararlar zor olmasına rağmen milletin tüm bu katmanlarını da kucaklayıcı olmalıdır.

Benim Başbakanım bir markadır. Bir dünya markasıdır. İşte o

Tayyip Bey, gerek ülkemizdeki gerekse tüm dünyadaki gelişmelere bigane kalmayarak ideal adına ortaya koyduğu tavırdan ötürü hem ülkemizden hem dünya Müslümanlarından hayır dualar alarak, insanların takdirini fazlasıyla hak etmektedir. O Başbakan ki; fakirin evine çat kapı giderek yemeklerini paylaşabildiğini onlara göstermiş, o fakirin sofrasındaki çorbayı kendi yemeği sayabilmiştir. O Başbakan ki, dünyada var olmamızın sebebinin imtahan olduğunu bilerek, sağlığın veya özürlü olmanın Allah’tan olduğunu kabulle, bir ömür boyu özürlü çocuklarına bakmaya mahkum olan ailelere, yani ana-babalara maaş bağlayarak, sosyal devletin asli vazifesini onlara ispatlamış, onların hayata tutunmalarını ve devlet varken kimseye muhtaç olmamalarını sağlamıştır. Önünüzde bulunan bu örnek yolunuzu hep aydınlatacaktır. Biliyoruz ki niyetiniz halis olacak, inşallah akibetiniz de hayır olacaktır.

İşimiz, gemi su alsa bile gemiyi asla terk etmeyerek, gemidekilerle beraber fırtınaları atlatıp emin limanlara ulaşma adına kendimizden beklenen rolün hakkını vermek olmalı.

Milletvekillerimiz, İl ve Merkez İlçe teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, İl Genel Meclisimiz, Belediye Meclislerimiz, Kadın ve Gençlik teşkilatlarımız, kısaca partimizin bütün kurmayları dualarının yanında hizmet aşklarıyla da yanınızda olacaktır. Kuşkunuz olmasın. Allah yar ve yardımcınız olsun…!

Saygılarımla…

İsmail TANIŞMAN
Isparta Belediyesi
AK PARTİ Meclis Üyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum