Sayın Başkanım Klimalı Otobüs Durakları İstiyoruz

Nasuh Özkan Yazdı: Sayın Başkanım Klimalı Otobüs Durakları İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2017 10:18
Sayın Başkanım Klimalı Otobüs Durakları İstiyoruz

Isparta’da vatandaşlar artık dört tarafı kapalı, modern, konforlu ve klimalı otobüs durakları istiyor. Kış mevsimini iyiden iyiye yaşamaya başladığımız şu günlerde otobüs duraklarında otobüs bekleyen vatandaşlar için bu durum kimi zaman adeta eziyet haline geliyor. Kışın yağmurunda, çamurunda ve soğuğunda hele hele üstü açık duraklarda otobüs bekleyenlerin çilesini sormayın gitsin. Tabi ki özel otomobili olup ta otobüse hiç binmeyenler vatandaşın bu sıkıntısını bilemezler ve anlayamazlar. İşte bugünkü köşe yazısının başlığı da otobüs duraklarında bekleyenlerden geldi. Bugün kapalı bir durağın bulunmadığı otobüs bekleme yerlerinde yağmur altında beklemek zorunda kalan vatandaşların beklentisini dile getirmek ve vatandaşların otobüs duraklarında yaşadıkları sıkıntılara değinmek istiyorum.

Esasında zaman zaman duyuyoruz başka şehirlerde belediyelerin klimalı ve kapalı otobüs duraklarını devreye soktuklarını öğrenince böyle duraklar neden Isparta’da yok diyoruz. Günümüzde birçok belediye gerek vatandaşlarını ve gerekse öğrencilerini olumsuz hava koşullarından korumak için otobüs duraklarının etrafını kapatarak içlerine klima taktırıyor.

Mesela örnek vermek gerekirse Bitlis Belediyesi’nin geçtiğimiz ay devreye koyduğu yeni uygulama ile kentteki otobüs duraklarının hem kapalı hemde klimalı olarak yeniden düzenlenmesi gerçekten takdire şayan bir davranış. Böylesi hizmetler gerçekten çok güzel hizmetler, bu hizmetleri yapanları da vatandaş asla unutmaz. Isparta’da yaşayanlar olarak böylesi hizmetleri istemek bizim de hakkımız diye düşünüyorum. Aynı klimalı otobüs durağı uygulamasının yıllardır Erzurum, Antalya, Çorum, Gümüşhane, Diyarbakır, Giresun, Kütahya ve daha birçok şehirde bulunduğunu hatırlatmak istiyorum. Hatta bazı şehirlerdeki klimalı otobüs durakları enerjisini güneş panellerinden sağlıyor. Doğrusu bu otobüs duraklarını internetten incelediğimde çok güzel otobüs durakları.

Konforlu, içerisindeki oturma bankları yeterli ve sanıyorum klimalı olduğu için de durağın içi sıcacık olsa gerek. Aslında fazla uzağa gitmeye de gerek yok komşumuz Burdur’da bile bazı otobüs durakları hem kapalı, hem klimalı ve konforlu hale getirilmiş durumda. Vatandaşlar otobüs beklerken televizyon bile izleyebiliyorlar, olası olumsuz durumlara karşı otobüs duraklarına kameralı sistem de takılmış. Burdur’da bile olan bu uygulama neden Isparta’da olmasın diyoruz.

ARTIK ISPARTA’DAKİ OTOBÜS
DURAKLARINDA DEĞİŞİM ŞART
Aslında söylemek istediğim şu ki Isparta’daki otobüs duraklarının da gerçekten bakıma yani modernizasyona yani değişime yan konfora ihtiyacı var. Örneğin tüm otobüslerin ilk kalkış yeri olan Kaymakkapı daki Belediye İşhanı önündeki otobüs duraklarının bir bölümünün kaldırılmasını da hala anlamış değilim. Buradaki büyük otobüs duraklarının birinin kaldırılması orada otobüs bekleyen vatandaşları gerçekten sıkıntıya sokuyor, burada otobüs bekleyen vatandaşlar yağmurda ve soğukta büyük sıkıntı yaşıyor. Her seferinde bizlere dert yanan vatandaşlar, “Belediye Başkanımız bu durağı tekrar yerine koydurtmayacak mı” diye soruyor. Ama maalesef aradan geçen 4 aylık zamana rağmen henüz bir gelişme yok. Umarım bu kaldırılan otobüs durağının yerine daha güzeli ve modern bir tarzda yapılmışı konulur.
Yukarda da bahsettiğim gibi otobüs duraklarının elden geçirilmesi ve yenilenmesi gerekiyor. Hatta mümkünse klimalı duraklar yapılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bunlar çok zor şeyler değil, burada amaç vatandaşlara hizmetin en iyisini ve en güzelini verebilmek. Bizim görevimiz vatandaşların sorunlarını dile getirmek ve yetkililere ulaştırmak. Otobüs durağı deyip geçmeyin, Isparta’da her gün binlerce kişi toplu ulaşım hizmetlerinden yararlanıyor ve dolayısıyla bu duraklarda beklemek zorunda kalıyor. Üstü akan, yan camları kırık ve oturacak bankları zarar görmüş otobüs duraklarının biran evvel yenilenmesi ve değiştirilmesi gerekir. Özellikle kenar mahallelerde ki otobüs duraklarının acilen bakıma ihtiyacı var. Hatta bazı otobüs bekleme yerlerinde kapalı otobüs duraklarının bulunmaması oralarda otobüs bekleyen vatandaşları daha da sıkıntıya sokuyor.

İLÇE VE KASABALARA GİDEN
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN DURAK İSTEĞİ…
Buradan Sayın Belediye Başkanımıza bir talebi daha iletmek istiyorum. Her gün özellikle hafta içinde sabah saatlerinde ilçelerdeki okullara gitmek için Iyaş Selçuklu Ortaokulunun altındaki durakta ilçe otobüslerine binmek için bekleyen öğrenci ve öğretmenler de kapalı bir durak istiyor. Yağmurda ıslandıklarını, soğuk havalarda üşüdüklerini dile getiren öğrenciler ve öğretmenler bu konuda Belediye Başkanı Günaydın’dan hem kapalı durak hem de oturma banklarının sayısının artırılmasını istiyor. Buradaki vatandaşlar özellikle yağışlı havalarda oturma bankları da ıslandığı için banklara da oturamıyorlar. Buraya acilen kapalı bir otobüs durağı gerekiyor. Bizden söylemesi. Belediye Başkanımız Sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın vereceği bir talimatla bu sorunların kısa sürede çözümleneceğine olan inancımızı ifade ederken en kısa sürede klimalı otobüs duraklarını da şehrimizde görmek dileğiyle en güzel günlerin sizlerin olması temennisiyle saygılar sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum