Sayın Valime Asker Ailesi Mektubu…

Sayın Valime Asker Ailesi Mektubu…

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2011 13:06
Sayın Valime Asker Ailesi Mektubu…

Sayın Valime Asker Ailesi Mektubu…

Sayın Valim; Malumunuz Isparta’nın en büyük gelir kaynaklarından biri de askerdir. Her 3 ayda bir yemin merasiminde asker aileleri Türkiye’nin her yerinden Isparta’ya akın ediyor, Isparta’nın sokak ve caddeleri adeta insan selinden geçilmiyor.

Yemin merasiminden sonra dağıtımı yapılan askerlerin çoğunluğu doğu ve doğu’ya gidiyor. Terörün kol gezdiği ülkemizde çocuğunu yada eşini bir daha görmek için; anne babalar, eşler varsa askerlerin çocukları bir daha görememe korkusu içerisinde Isparta’ya akın ediyorlar.

Sayın Valim; Isparta’nın 1. sırada ki gelir kaynağı Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 100 kişiden oluşan Öğretim Görevlisi, personeli ve öğrencisi dir. Bu sayı ülkemizdeki bir çok şehrin nüfusundan fazladır.

2. sırada ise asker geliyor. Her 3 ayda bir binlerce kişi burada eğitimini alan evlatlarının yada eşlerinin yemin merasimi töreni için Isparta’ya geliyor. Gelen kişilerin sayısı 20 – 25 bin kişiyi geçiyor.Asker aileleri 2 günde Isparta ekonomisine binlerce lira katkıda bulunuyor.

Isparta’nın yerel turizm elçisi olan, Türkiye’nin her yeriden gelen bu ailelere Isparta’da kendini bilmez bazı çıkarcı esnasın yaptığı hatalar yüzünden Isparta itibar kaybediyor.

Isparta yaşanılabir iller içerisinde ilk 5 sırada olmasına rağmen, bu yapılan yanlışlıklardan dolayı sanki Türkiye’nin en pahalı iliymiş gibi algılanıyor.

Sayın Valim; hal böyle iken; bir çorba 7 tl, bir gecelik konaklama 80 – 100 -150 tl, iki kişilik yemek 60 – 80, tl, berber de traş olmak 20 – 25 tl olursa Isparta yanaşabilir şehirlerden biri olma ünvanını kaybetmez mi?

Isparta’ya gelen asker aileleri ile bire bir görüştüm, Isparta için İstanbul’dan daha pahalı bir il diyorlar..

Evet Belediye kendi imkanları ve gönüllü vatandaşların desteği ile bazı asker ailelerini misafir ediyor fakat bu yeterli değil çünkü geri kalan aileler şehirde kaldıkları için bazı kendini bilmez, çıkarcı esnafın ‘Nasıl olsa bir daha gelmeyecek’ zihniyeti tuzağına düşüyorlar.

Sayın Valim; Isparta’nın ülke genelinde itibarını zedeleyen, yanlış ve pahalı bir şehir gibi tanınmasını sağlayan bazı çıkarcı esnafın tespit edilerek cezalandırılması ve bu konuların bir daha yaşanmaması için, gereğinin Valilik nezninde yapılmasını, Isparta halkı, ilimize gelen ve gelecek olan asker aileleri için sizden yardım bekleniyor.


HASAN ÖZBEK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum