SBS Sonuçları Açıklandı Tıkla Sonuçları Öğren

İlköğretim 7. sınıflar için son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2011 12:39
SBS Sonuçları Açıklandı Tıkla Sonuçları Öğren

sbs-sonuclari-aciklandi-6-2912109_8964_b.jpg

MEB'den yapılan açıklamada, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde, ilköğretim 7. sınıflar için Sbs'nin 5 Haziran 2011 tarihinde, yurt içi ve yurt dışında 655 sınav merkezinde gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Bu yıl ilköğretim 7. sınıflar için son kez yapılan sınava 1 milyon 98 bin 203 öğrencinin başvurudabulunduğu, 1 milyon 83 bin 750 öğrencinin sınava girdiği belirtildi.

Sınav sonuçlarına göre, tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 503, sınıf puanı 500 tam puan olanöğrenci sayısı ise 355 olarak belirlendi.

MEB'den yapılan açıklamada, bu sınavlarda öğrencilere yıl boyunca öğrenme, öğretme sürecinde elde ettikleri kazanımların seviyesini ve bu kazanımların günlük hayatta kullanılması becerisine dönüştürülmesini ölçmek için akademisyenlerden oluşan komisyonlar nezaretinde geliştirilen, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında toplam 90 test sorusu yöneltildiği ifade edildi.

Bu soruların sınav sonrası akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurulları tarafından incelendiği ifade edilen açıklamada, incelemelerin bilimsel doğruluk, ölçme tekniğine uygunluk, dil anlatımı, öğretimprogramlarının kazanımları doğrultusunda yapıldığı vurgulandı.

Bu kapsamda incelemeyi yapan kurul ve komisyonlar tarafından iptali gerektiren herhangi bir sorunun tespit edilmediği bildirildi.

Seviye Belirleme Sınavları'nın bir sıralama sınavı olmadığının altı çizilerek, bu sınavlarla öğrencilerin okulda elde ettikleri kazanımların ölçülmesinin hedeflendiği belirtildi. Bu sebeple bu sınavların sonucuna göreöğrenci, okul, il ve ilçe sıralaması yapılmasının uygun görülmediği kaydedildi.

Sonuç belgelerinde Sbs puanı ve sınıf puanlarının (SP) yer aldığı ifade edilerek, SP'nin Sbs puanı ile Yılsonu Başarı Puanlarının (YBP) Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi hükümleri çerçevesinde hesaplanmasıyla elde edilen puan olduğu, öğrencinin 8. sınıf sonunda ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde kullanılan Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) hesaplamasının ana unsurunu oluşturduğu ifade edildi.

-SAYISAL VERİLER-

Açıklamaya göre, sınava başvuran öğrenci sayısı 1 milyon 98 bin 203 olurken, sınava 1 milyon 83 bin 750 öğrenci girdi. Sbs'ye özel okullardan 36 bin 567, devlet okullarından 1 milyon 47 bin 183 aday sınava girdi.

Devlet okullarından 4'ü kız, 3'ü erkek olmak üzere toplam 7 öğrencinin sınavı iptal edildi.

Bu yıl yapılan 7. sınıflar Sbs'de tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 503, sınıf puanı 500 tam puan olan öğrenci sayısı ise 355 olarak belirlendi.

Tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı özel okullarda 291, devlet okullarında ise 212 olarak belirlendi. Kız öğrencilerden 244'ü, erkek öğrencilerden ise 259'u tüm soruları doğru yanıtladı.

2010 yılında düzenlenen ilköğretim 6. sınıf Sbs'de ve 2011 yılında düzenlenen ilköğretim 7. sınıf Sbs'de tüm soruları doğru yapan aday sayısı ise 84 olarak tespit edildi.

Kopya taraması sonucu bazı test ya da testleri ikili kopya nedeniyle iptal edilen öğrenci sayısı 155 olurken, kopya taraması sonucu ikili kopya nedeniyle iptal edilen test sayısı 184 oldu.

Veli, öğretmen ve öğrencilerin konuyla ilgili her türlü talep ve şikayetleri için Alo Eğitim (444 83 83) hattını arayabilecekleri belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.