SDÜ, 10'ncu Sıraya Yerleşti

SDÜ, “Devlet Üniversiteleri Sıralaması”nda 10. Sıraya Yerleşti

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2018 12:21
SDÜ, 10'ncu Sıraya Yerleşti

Üniversite Araştırmaları Laboratuarınca Türkiye’de devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak amacıyla gerçekleştirilen “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması(DÜS)” sonuçları açıklandı.

“Proje”, “araştırma”, “yayın”, “tasarım”, “sergi”, “patent”, “atıf”, “tebliğ”, “ödül” olmak üzere dokuz faaliyet türlerinin puanlandığı sıralamada, geçtiğimiz yıl 16. sırada yer alan Üniversitemiz yükseliş göstererek 10. sıraya yerleşti. 2006 yılından önce kurulan üniversiteler arasında da 9. sırada yer alıyor.

Üniversitelerin akademik teşvik komisyonları tarafından onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verilerinin kullanıldığı sıralama, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi.

2015 yılında çıkarılan Akademik teşvik yönetmeliği; devlet yükseköğretim kurumları kadrolarında bulunan öğretim elemanlarının akademik teşvik puanlarının hesaplanmasında esas alınacak faaliyetlerin ayrıntılı özellikleri ve bu faaliyetlerin puan karşılıklarını tespit etmiştir.

sdd.20180228122117.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.