SDÜ, En İyi Üniversiteler Arasında...

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi URAP tarafındanaçıklanan sıralamada Türk üniversiteleri içerisinde 15. sırada yer aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2012 16:45
SDÜ, En İyi Üniversiteler Arasında...

Süleyman Demirel Üniversitesi URAP tarafındanaçıklanan sıralamada Türk üniversiteleri içerisinde 15. sırada yer aldı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Akademik Performansa Göre ÜniversiteSıralaması (URAP) Araştırma Laboratuvarınca hazırlanan, "Dünyanın En İyi 2000Üniversitesi" listesine 77 Türk üniversitesi girdi.
URAP tarafından açıklanan sıralamauluslararası bilimsel ve akademik çalışmaların merkezi kabul edilen ISI Web of Knowledgeveri tabanından alınan istatistiki verilere göre hazırlanıyor.

Sıralamanın oluşmasındaki başlıcadeğerlendirme kriterlerin ise, ISI veritabanına giren yayın sayısı, bu yayınlara alınan atıfsayısı, yapılan diğer yayın sayıları, dergilerin popüleritesi ve araştırmacıların farklı kurumlarlayaptıkları ortak çalışmalar olduğu açıklandı.

Bu başarıda öğretim elemanlarımızın önemli katkıları olduğunu belirten Rektörümüz Prof.Dr.Hasan İBİCİOĞLU emeği geçen herkesi kutlayarak başarıların devamını diledi.URAP’ın geçen yılki sıralamasında 19. sırada yer alan SDÜ bu yıl dört basamak yükseldi ve1992 yılında kurulan üniversiteler arasında da 1. sırada yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.