SDÜ, Hafta Sonu Türkiye’yi Gülümsetti

SDÜ, Hafta Sonu Türkiye’yi Gülümsetti

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2017 02:01
SDÜ, Hafta Sonu Türkiye’yi Gülümsetti

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Sosyal Medya Kulübü (SMK) tarafından hazırlanan “7/ 24 Açık Bilgi Merkezi’nde Rock’n Roll Sürprizi” videosu, hafta sonu ulusal kanallar ve ana akım medya ağırlıklı olmak üzere kitle iletişim araçlarının büyük çoğunluğunda yayınlandı. “İlham Veren Üniversite”nin bu etkinlik hikâyesi, güzel bir mutluluk tablosu oluşturdu.

Üniversitemiz Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi’nde kitap okuyan, araştırma yapan, vize öncesi ders çalışan ortalama 350 öğrenciye, Rock’n Roll sürprizi gerçekleştirildi. Sanatçı Serdar Atsak’ın 2 parçalık mini konseri, öğrencileri tebessüm ettirdi mutluluk tablosu oluşturdu.

O AN

İletişim Fakültesinin de destek verdiği etkinlik ile vizeye hazırlanan öğrencilere, 10- 15 dakika hoş seda anlar yaşatıldı. İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Sosyal Medya Kulübü Danışmanı Şakir Güler’in Proje ve Yapımcılığı’nı üstlendiği “Flashmoob” ile SDÜ Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi’nin 7 gün/ 24 saat açık olmasına gönderme yapıldı. Sosyal Medya Kulübü (SMK) tüm içerik ve yayınları ile Avrupa’nın “en yüksek kapasiteli” 30’uncu kütüphanesi haline getiren, sürekli destek veren, çorba ikramı sağlayan Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı nezdinde Yönetim Kurulu’na, İletişim Fakültesi Dekanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür etmek gayesiyle “Rock’n Roll Sürpriz Mini Konseri”ni hayata geçirdi.

MUTLULUK

Sosyal Paylaşım Ağı’nda yayınlanan ve büyük ilgi ile karşılaşan “Flashmoob” senaryosu şöyle gelişti:

“SDÜ’nün İlham Veren Üniversite” mottosuna uygun düşecek şekilde senaryo yazıldı. 5 katlı SDÜ Bilgi Merkezi’nin farklı açılarına 11 kamera yerleştirildi. Farklı salonlardaki 350 öğrenci içine kurgu ve senaryodan bilgisi olan ve ritim eyleminde görev alacak 19 oyuncu konuşlandırıldı. Ayrıca dans için 8 öğrenci hazır bekletildi.

O an geldiğinde bir öğrenci ahenkli ve ritimli bir şekilde masaya vurmaya başladı. Hareketten bilgi sahibi olan oyuncu 19 öğrenci de buna katıldı. Kitap okuyan, ders çalışan, araştırma yapan diğer öğrenciler olup biteni şaşkınlıkla izlemeye başladı. O an sahneye Sanatçı Serdar Aksak girdi ve “Elvis blue suede shoes johnny b goode” eserini seslendirmeye başladı. Şaşkınlıklarını üzerinden atan öğrenciler, gülümseyerek oluşan coşku dalgasına katılmaya başladı. Daha sonra tüm öğrenciler canlı performansa dâhil oldu bir anda mutluluk ve sevinç yumağı oluştu. Grubun Solisti Serdar Atsak’ın yorumlarına 70 yaşındaki Kemal Ergüder de dans ile eşlik etti. Öğrenciler 10- 15 dakika eğlenceli, keyifli, mutluluk veren dakikalar yaşadı.

Konser, 5 dakika 46 saniyeden oluşan videoya dönüştürüldü, sosyal paylaşım ağlarından yayına verildi. Böylece SDÜ’de güzel bir Flashmoob etkinliği hayata geçirilmiş oldu.

DEĞER

Proje/ Yapımcı SDÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Şakir Güler, etkinlik için 4 ay hazırlık yapıldığını söyledi. “Kütüphanede sessizlik” kuralını bir defaya özgü şekilde ihlal ettiklerini kaydeden Güler, vize öncesi öğrencilere moral verdiklerini söyledi.

Güler şöyle dedi:

"O alışılmış 'kütüphanede sessiz olunur' kuralını bir defaya mahsus çiğnedik. Amacımız üniversitelerin eğitim ve öğretim misyonuna 'değer' kavramını da ilişkilendirmekti. Öğrencilerimizin bizim için değerli olduğunu bilmelerini istedik. Öğrencilerin sınav haftası boyunca emek verip, uykusuz kaldıklarını biliyoruz. Ama onlar da bilsinler ki üniversite ve hocaları olarak her zaman onların yanındayız."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.